Mapa sajta  |  RSS 

Odštampaj Pošalji
Vesti
16.Oktobar 2017.
Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

 Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, danas su na konferenciji za novinare članovi Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva upoznali novinare sa aktivnostima oko ovog događaja.
        Centralno obeležavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, održaće se u Kraljevu, u sredu 18.oktobra, i samom događaju će prisustvovati i dr Nebojša
Stefanović, potpredsednik Vlade RS i ministar unutrašnjih poslova.

          

         

14.Oktobar 2017.
Sećanje na oktobar 1941 – Kraljevo obeležilo najtužniji dan

Minut ćutanja za nevine žrtve stradale u masovnom streljanju ratnog oktobra 1941. godine u Kraljevu, uz besedu i prigodan muzički program, na Komemorativnoj sednici Skupštine grada Kraljeva, vratili su nas sve više od sedam i po decenija unazad. ˃˃˃˃ opširnije

Beseda „Stradanje Kraljeva – poraz evropske civilizacije u XX veku“dr Dragoljuba Danilovića

 

Nakon Komemorativne sednice, kolona, predvođena predstavnicima grada Kraljeva, uputila se ka Groblju streljanih oktobra 1941. godine, prešavši preko novoizgrađenog pešačkog mosta. Iako je rok za završetak pasarele bio 23. oktobar, kao što je obećano, kolona je 14. oktobra preko pasarele stigla do lagerskog groblja. ˃˃˃˃ opširnije

 Govor gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića

 

 

 


 

 

12.Oktobar 2017.
Nova moto-kros staza u Trešnjarima dočekuje prve učesnike

Moto-kros trku na novoizgrađenoj stazi „MX park Trešnjari“, u organizaciji AMSK „GTC racing KV“ kluba i grada Kraljeva, koja će biti održana 14. i 15. oktobra, na konferenciji za novinare najavili su gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i član Gradskog veća zadužen za sport Ivan Bunardžić, sa predsednikom kluba Dejanom Jablanovićem i drugim predstavnicima organizatora.Otvaranje je zakazano za nedelju, u 12.00 časova. ˃˃˃ opširnije

 

        

12.Oktobar 2017.
Kraljevo dobija fabriku - rad i trud se isplatio

 

Grad Kraljevo će, posle nekoliko decenija, imati fabriku, u kojoj će biti zaposleno oko 2.500 radnika – i zvanično je saopštio gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić na konferenciji za novinare sazvanoj povodom potpisanog Memoranduma o razumevanju sa holding kompanijom „Taip“, sa sedištem u Turskoj, čija ćerka kompanija „Taipa“ će otvoriti fabriku, kao i sastanka  predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana sa gradonačelnicima i predsednicima opština Kraljevo, Novi Pazar, Raška, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, prilikom boravka predsednika dve zemlje u Novom Pazaru. ˃˃˃˃ opširnije

        

10.Oktobar 2017.
Turski TAIP gradi fabriku u Kraljevu
     
            
„Sutra će biti potpisan Memorandum o razumevanju sa grupom „Taip“, koja će zaposliti 2.500 radnika u našem Kraljevu, i ja sam im beskrajno zahvalan“, najavio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 10. oktobra 2017. godine, sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.
„Čekali smo, a pošto smo bili nedovoljno brižni, uspeli smo da uništimo sve fabrike koje su građene pre 40 i 50 godina u Kraljevu.... Danas smo uspeli da zamolimo i turski investitor dolazi u Kraljevo, zaposliće 2.500 ljudi. U Kraljevu imamo 14.380 nezaposlenih u ovom trenutku. Dobar deo problema ćemo time da rešimo. Ja sam zato vama, gospodine predsedniče, zahvalan“, poručio je predsednik Srbije prilikom obraćanja. 
U prethodna tri meseca održane su tri runde razgovora kompanije „Taip“ sa predstavnicima grada Kraljeva. U utorak, u toku večeri, vlasnik kompanije će posetiti Kraljevo i razgovarati sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem i njegovim saradnicima.
Prema zvaničnom programu boravka turskog predsednika u Srbiji, u sredu je planirana poseta Novom Pazaru i sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.
Tom prilikom, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić će se obratiti učesnicima i govoriti o mogućnostima za investiranje u gradu na Ibru. 

  
07.Oktobar 2017.
Dan grada Kraljeva-Kraljevdan

 

Povodom dana grada Kraljeva održana je Svečana sednica Skupštine grada Kraljeva na kojoj su pojedincima i zaslužnim organizacijama dodeljene
nagrade i priznanja.

       

 

         Dobitnici:

 

dr MILAN MATIJEVIĆ
RANKO SOČANAC
MILOŠ NEŠOVIĆ
dr TOMISLAV SIMOVIĆ
NIKOLA i UROŠ KOVAČEVIĆ
PLAMEN MATEEV
"KORALI" doo KRALjEVOBK "METALAC" KRALjEVO
OŠ "ŽIVAN MARIČIĆ" ŽIČA
ZAVIČAJNO DRUŠTVO KRALjEVO
  -PODRUŽNICA BEOGRAD

 KLUB MLADIH CRVENOG KRSTA KRALjEVO

              

07.Oktobar 2017.
Liturgija na Dan grada

Na praznik Prepodobnog Simona monaha, prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog, na Dan grada Kraljeva - Kraljevdan, 7. oktobra, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Hramu Svetog Save služio je Njegovo preosveštenstvo episkop žički g. Justin sa sveštenstvom Eparhije žičke.
Evharistijskom sabranju, uz brojni verni narod, prisustvovali su i predstavnici grada Kraljeva - gradonačelnik dr Predrag Terzić, zamenica gradonačelnika Marica Mijajlović, sa saradnicima, članovi Gradskog veća.
˃˃˃ opširnije

           

06.Oktobar 2017.
Mošti Prepodobnog Simona monaha u Kraljevu

Povodom Dana grada Kraljeva, 7. oktobra, kada Srpska pravoslavna crkva slavi Prepodobnog Simona monaha, i u okviru manifestacije „Saborni dani Stefana Prvovenčanog – Svetog Simona monaha“, u našem gradu boravile su mošti ovog svetitelja - Svetog Stefana, kralja srpskog prvovenčanog.
          Mošti Prepodobnog Simona
monaha su iz manastira Studenice u Crkvu Svete Trojice stigle 6. oktobra, oko 13.00 časova, gde su ostale do kraja Večernjeg bogosluženja, koje je počelo u 16.00 časova.
       Svete m
ošti, smeštene u hramovni prostor, vernici su celivali, a sveštenici su ih pomazivali osveštanim jelejem.
       Večernjem
bogosluženju je prisustvovao i episkop žički g. Justin, sa sveštenstvom i monaštvom, koji je blagoslovio petohlebnicu.
           B
ogosluženju je prisustvovao i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

         

            Mošti svetoga kralja dočekane su u 18.00 časova u Hramu Svetog Save, gde je služen Akatist, blagosiljana petohlebnica i mirosani poklonici. Celebnim moštima Prepodobnog Simona verni narod se, uz molbe i želje za pomoć, poklanjao i celivao ih.

              Svete mošti su u Hramu dočekali i gradonačalenik Kraljeva dr Predrag Terzić, zamenica gradonačelnika Marica Mijajlović i članovi Gradskog veća.
             
Kako je istakao s
veštenik Aleksandar Jevtić, naš grad je imao veliku blagost i radost da u Crkvu Svete Trojice i u Hram Svetog Save dođu mošti svetitelja.
            „One su vekovima bile svedok i delile su sa našim narodom stradalim istoriju. Kad god je narod stradao i imao seobe, i mošti su pratile put naroda. Sada su došle u goste kod nas. Imamo radost kada nam u goste dođe neko koga volimo, za to se pripremamo, trudimo se da ti trenuci prođu što lepše i da što duže traju. Sad imamo u gostima svetitelja, nekada kralja“, poručio je sveštenik istakavši da je značaj moštiju veliki.

             „Srednjovekovni pisci svedoče da su mošti davale mnoga izlečenja. Mi i danas, kada dolazimo sa moštima, imamo svedočanstva ljudi koji su ili sami doživeli ili moleći se za nekoga od bližnjih pomoć od Boga i svetitelja. Ne moramo samo da tražimo pomoć kad imamo muku, već možemo i da zahvalimo Bogu na onome što nam je dao, što je velika vrlina“, poučio je sveštenik skrenuvši pažnju na to da narod sa verom, osećajući blagodat Božju, prilazi moštima svetitelja.

          

 

06.Oktobar 2017.
Predstavljena knjiga posvećena manastiru Žiči

Povodom obeležavanja 7. oktobra, Dana grada Kraljeva, Kraljevdana, a u okviru manifestacije „Saborni dani Stefana Prvovenčanog – Svetog Simona monaha“, u Svečanoj sali Gradske uprave, predstavljena je knjiga dr Dragoljuba Danilovića pod nazivom „Manastir Žiča – centar Arhiepiskopije, Eparhije i sabora u srednjem veku“, u izdanju Istorijskog arhiva Kraljevo. ˃˃˃ opširnije

          

 

 

06.10.2017.

Akcija „100 kao jedan“

 

Na konferenciji za novinare predstavnika Odeljenja za poslove civilne zaštite Gradske uprave grada Kraljeva i Kancelarije za mlade našeg grada, najavljena je akcija „100 kao jedan“, koja će biti realizovana u okviru Nedelje obeležavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od prirodnih katastrofa, a na osnovu potpisanog Protokola o saradnji gradova i opština sliva Zapadne Morave.˃˃˃ opširnije

         

 

05.Oktobar 2017.
Konferencija povodom obeležavanja 7. oktobra Dana grada Kraljeva

Danas je održana konferencija za novinare povodom obeležavanja 7. oktobra, Dana grada Kraljeva.

Sa programom obeležavanja Dana grada Kraljeva, ali i manifestacije „Saborni dani kralja Stefana Prvovenčanog – Svetog Simona monaha“, novinare su upoznali gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković, pomoćnik gradonačelnika Sreten Jovanović i Zoran Dimitrijević (zamenici predsednika Odbora za organizovanje programa „Saborni dani kralja Stefana Prvovenčanog – Svetog Simona monaha“) i protojerej Radoja Sando, starešina Hrama Svetog Save u Kraljevu. ˃˃˃ opširnije

 Program manifestacija
          

05.Oktobar 2017.
Sednica Skupštine grada Kraljeva

Danas je počela sednica Skupštine grada Kraljeva.

         

04.Oktobar 2017.
Ministarka pravde obišla rekonstruisanu zgradu Osnovnog suda i Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu

        Zgradu Osnovnog suda i Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu, u potpunosti rekonstruisanu i nadograđenu zahvaljujući sredstvima koja je bespovratno uložila Delegacija EU, obišla je ministarka pravde Nela Kuburović.
        „Nesumnjivo je da je rekonstrukcija zgrade
Osnovnog suda i Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu od velikog značaja za Kraljevo“, istakla je Marica Mijajlović, zamenica gradonačelnika Kraljeva, koja je kao rukovodilac izrade planskog dokumenta od početka bila uključena u projekat. ˃˃˃ opširnije
 

 

          

 

 

 

Gosti iz Zelene Gore

 

     Danas su članovi Gradskog veća grada Kraljeva Milun Jovanović i Gordana Stojković primili delegaciju Vojvodske biblioteke „Kiprijan Norvid“ iz Zelene Gore (Poljska) koja se nalazi u sedmodnevnoj  poseti našoj Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“.  ˃˃˃ opširnije 

         

04.Oktobar 2017.
Trideset peta (vanredna) sednica Gradskog veća

Na trideset petoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva većnici su, između ostalog, doneli mišljenja kojim se Skupštini grada Kraljeva predlaže da usvoji predloge Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ o izmeni planova generalne regulacije „Jarčujak“ i „Ratarsko imanje – Grdica“.
Kako je nakon sednice obrazložila zamenica gradonačelnika Kraljeva Marica Mijajlović, to je urađeno jer postoje zainteresovani investitori, a grad nema dovoljno prostora opredeljenih za industrijske i poslovne zone. ˃˃˃ opširnije


Na ovoj sednici doneti su sledeći AKTI.

 

         29.Septembar 2017.
Kraljevčaninu Nenadu Krstiću teren u rodnom gradu

akciji kompanije Mozzart Sto terena za jednu igru, nekadašnji košarkaški
 
reprezentativac, rođeni Kraljevčanin Nenad Krstić svečano je otvorio teren „pod obalom“ u svom rodnom gradu koji nosi njegovo ime. 

Vrpcu na potpuno obnovljenom terenusa novim profesionalnim konstrukcijama
 i novom specijalizovanom podlogompopularni Krle je, zajedno sa gradonačelnikom
Kraljeva dr PredragomTerzićem, presekao u prisustvu mnogobrojnih sugrađana
 i predstavnika lokalne samouprave i tako simbolično označio početak nove ere 
za ovo igralište.….. opširnije 

29.Septembar 2017.
Poseta ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić, sa saradnicima, posetio je grad Kraljevo. Ministar se sastao sa gadonačelnikom grada Kraljeva dr Predragom Terzićem, zamenicom gradonačelnika Maricom Mijajlović, načelnikom Raškog upravnog okruga Nebojšom Simovićem, koordinatorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vesnom Milojević. Poseta je bila prilika i za razgovor sa interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije, kojih je na sastanku bilo četrdesetak. …. opširnije

  

          

 

27.Septembar 2017.
Kraljevo obeležilo Dan dobrovoljnih vatrogasaca Srbije 

 

Povodom Dana dobrovoljnih vatrogasaca Srbije, danas je u sali Gradske uprave grada Kraljeva održana Svečana sednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljevo i rukovodstva Vatrogasnog saveza Srbije.
           
U ime grada Kraljeva, na Sednici se obratila zamenica gradonačelnika grada Kraljeva Marica Mijajlović.         
            Nakon sednice
kod spomen-ploče na zgradi starog vatrogasnog doma u Kraljevu (u ul. Toplice Milana), položeni su venci.... opširnije

 

 

         

26.Septembar 2017.
Trideset četvrta (vanredna) sednica Gradskog veća

 Za trideset četvrtu (vanrednu) sednicu Gradskog veća, održanu 26. septembra 2017. godine, bilo je predloženo 12 tačaka, ali su sa dnevnog reda skinute tačke 4, 5, 6 i 7.
Tačka četiri se odnosila se na osnivanje Centra lokalnih usluga grada Kraljeva, tačka pet na Nacrt odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Kraljeva za 2017. godinu, tačka šest na Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Kraljeva i tačka sedam na razmatranje Nacrta odluke o izmeni i dopuni Kadrovskog plana u Gradskoj upravi, Javnom pravobranilaštvu, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Kraljeva za 2017. godinu, kao i utvrđivanje predloga odluka za sednicu Skupštine grada. ˃˃˃ opširnije

 

         

26.Septembar 2017.
Poseta Njegovog blaženstva pape i patrijarha aleksandrijskog i sve Afrike g. Teodora II

25/26.09.2017.

 

U okviru zvanične (mirne) posete Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom g. Irineju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi od 22. do 29. septembra 2017. godine, Njegovo blaženstvo papa i patrijarh aleksandrijski i sve Afrike g. Teodor II posetio je grad Kraljevo. ˃˃˃ opširnije


      

   

Tokom boravka u Srbiji, prilikom posete gradu Kraljevu, Njegovo blaženstvo papa i patrijarh aleksandrijski i sve Afrike g. Teodor II posetio je i manastir Žiču, zajedno sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim g. Irinejem. ˃˃˃ opširnije


 

 

         

 

 

24.Septembar 2017.
Kraljevčani „izašli na teglu"
Nakon „Ribljeg kotlića" i „Pasuljijade", trećeg dana „Srebrnog kazana 2017" je na repertoaru bilo takmičenje „Izađi mi na teglu".

Za petnaest ekipa, koliko se nadmetalo u pravljenju najboljeg ajvara, bili su obezbeđeni svi potrebni uslovi: natkriveni štandovi za takmičarske ekipe, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika potrebna za pripremanje jedne „ture" ajvara, ulje, šećer i so. Takmičari su imali zadatak da obezbede pribor potreban za pripremu ajvara - šerpu, varjaču, kutlaču, noževe i mašinu za mlevenje paprike. Prema pravilima, tamičarska ekipa je morala da ima minimum dva člana - članove uže ili šire porodice, komšije, kolege, prijatelje.

Pripremljeni ajvar će biti dat u humanitarne svrhe.

Karavan „Izađi mi na teglu" je u prethodne tri sezone obišao više od 60 srpskih gradova, imao više od 6.000 učesnika i 12.000  tegli pripremljenog ajvara. U ovoj sezoni karavan će boraviti u ukupno 30 gradova.

Pored takmičarskog dela, manifestaciju prati i bogat celodnevni program za posetioce, kao i edukativni i dečji program. Zahvaljujući partnerima, usled čije podrške karavan s godinama postaje sve veći i uspešniji, nagradni fond za ovu sezonu je rekordan i iznosi oko milion i po dinara. Pored nagrada, za pobednike je obezbeđen i direktan plasman u finale koje se, na nivou cele Srbije, održava u Sokobanji 14. oktobra, gde će vlasnik recepta za pripemu savršenog ajvara biti proglašen za kralja ajvara i poneće titulu najvboljeg ajvar-majstora u 2017. godini.

       

 

 
23.Septembar 2017.
„Pasuljijada“ na obali Ibra
Grad Kraljevo je i ove godine okupio veliki broj kuvara tradicionalnog pasulja, koji su se ovog, 27. puta, na platou leve obale Ibra nadmetali za titulu najboljeg kuvara pasulja - sveukupnog pobednika, u kategoriji profesionalaca, amatera, učenika ugostiteljskih škola, za najlepše uređeni štand. U kuvanju najboljeg pasulja ove godine se takmičilo oko 80 učesnika u 53 ekipe.

Organizator „Srebrnog kazana 2017", tradicionalne „Pasuljijade", jeste Turistička organizacija Kraljevo, a pokrovitelj grad Kraljevo. Gradonačelnik dr Predrag Terzić je, otvarajući ovogodišnju manifestaciju, izrazio nadu da će skuvani pasulj biti dobar, kako bi svi bili zadovoljni.

„Nadam se da kuvari neće biti sebični i da će nam dati priliku da pasulj probamo. Od vas, deco, očekujem da odigrate najlepša kola, lepa kao što ste vi lepi", poručio je gradonačelnik, zahvalivši i Organizacionom odboru manifestacije, Turističkoj organizaciji i odbornicima u Skupštini grada, koja je opredelila sredstva za ovu manifestaciju.

Prema mišljenju predsednika Organizacionog odbora manifestacije Aleksandra Erca, izmeštanjem manifestacije iz centra grada, pa i sa Keja, stvoreni su uslovi da ovo ubuduće bude samoodrživa manifestacija.

            Takmičari, od kojih tek polovinu čine profesionalni kuvari, a ostalo su ugostiteljske škole i kuvari amateri, došli su iz svih krajeva Srbije, kao i iz Crne Gore, Makedonije, Rumunije.

Žiri, koji je odlučivao o kvalitetu zgotovljenog pasulja, činili su: Miloš Čović, profesor Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, dr Saša Stevanov, docent na Fakultetu za menadžment, ekonomiju i finansije iz Beograda, i Snežana Nikolić, član UO Turističke organizacije Kraljevo.

Prema njihovom mišljenju, pehar i diplomu kao sveukupni pobednik manifestacije osvojio je Gerontološki centar Mataruška Banja. Titulu najbolji profesionalni kuvar odnela je TO Čačak - Etno kuća „Erić". Najbolji kuvari amateri su „Poštari" iz Gornjeg Milanovca. U kategoriji učenici škola i kulturno-umetničkih društava prvo mesto je osvojio KUD „Karanovac" Kraljevo. Najbolje uređeni štand je imalo Dečje odmaralište Goč.  

U muzičkom delu programa su nastupili ansambli kulturno-umetničkih društava iz našeg grada, frulaši i gosti - članovi KUD „Kiril Pejčinović" iz Tetova.

Na platou pored Ibra je priređena i izložba mehanizacije, zalivnih sistema, proizvođača stočne hrane i mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda, a na Trgu srpskih ratnika je organizovana tradicionalna izložba meda.

           

 

23.09.2017.

Sabor poljoprivrede u Kraljevu

 

Sedmi Sabor poljoprivrede, u organizaciji Udruženja SPAS (Sabor proizvođača agroprivrede Srbije), uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, održan je u našem gradu. Sajam je bio posvećen najvećim privrednim resursima Srbije - poljoprivredi i selu i nastojanjima da budu postavljeni na mesta koja im realno pripadaju. Podaci ukazuju na to da je u drugoj polovini XX veka, na prostorima SFRJ, iz sela u gradove prešlo oko osam miliona ljudi. U svetu je za takav proces trebalo najmanje 120 godina, pa sada „u selima nema ko da radi, a u gradovima nema šta da se radi".
Sabor poljoprivrede je zvanično otvori gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, istakavši da grad iz budžeta za investicije u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje godišnje izdvaja 70 miliona dinara.˃˃˃ opširnije

          

 

22.Septembar 2017.
„Riblji kotlić“
Prvi dan sada već trodnevne manifestacije „Srebrni kazan“, koju organizuje Turistička organizacija Kraljevo, pod pokroviteljstvom grada Kraljeva“, rezervisan je za takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Ovogodišnji, peti „Riblji kotlić“, okupio je 32 ekipe iz cele Srbije.

            Manifestaciju je zvanično otvorila zamenica gradonačelnika Kraljeva Marica Mijajlović, koja je izrazila zadovoljstvo usled dobre organizacije manifestacije.
            „
Možda nam vreme trenutno ne ide na ruku, ali dobrog raspoloženja i volje neće nam manjkati. Nadam se da ćemo svi uživati i dobiti najbolju čorbu, o kojoj će odlučiti žiri“, poručila je zamenica gradonačlelnika.

           O
najboljem će odlučiti žiri u sastavu: Dušica Serdarović, profesorka Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Miloš Milošević iz Ivanjice – Asocijacija profesionalnih kuvara Srbije, Zorica Ranković, profesionalna kuvarica u penziji iz Kraljeva, i Zoran Damjanović, ekonomista za turizam i ugostiteljstvo.

            U
ime organizatora, takmičare i posetioce je pozdravila direktorka Turističke organizacije Kraljevo Ana Mirosavljević i poželela srećan rad i lepo druženje.
 

          

19.Septembar 2017.
Održana trideset treća (vanredna ) sednica Gradskog veća

Na trideset trećoj ( vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva razmatrano je osamnaest tačaka dnevnog reda . Najvažnije tačke odnose se na izveštaje o poslovanju 
javnih
 preduzeća,čiji je osnivač grad Kraljevo, za prošlu 2016.
 godinu naglasio je
 
gradonačelnik grada Kraljevadr Predrag Terzić i dodao:“
 
Na ovoj sednici Gradskog veća odredili smo i iznos sredstava za Oktobarsku nagradu i on je viši nego u prethodnoj godini. Iznos je sto hiljada dinara.
Za nagradu za humanost koja nosi ime velikog dobrotvora grada Kraljeva, Milomira
Glavčića
, opredelili smo sedamdeset hiljada dinara, a na odbornicima Skupštine
grada je da odluče ko će dobiti ovu nagradu.
Opredelili smo i sredstva za sport,
odnosno za tri sportska takmičenja.Takođe, obradili smo i dvanaest žalbi građana
od kojih smo neke odbili kao neosnovane, a za druge smo uspeli da se dogovorimo sa javnim 
komunalnim preduzećima, kako bi problem građana bio rešen, iako je
Gradsko veće nenadležno za same žalbe,a nekoliko žalbi građana smo i
prihvatili.
>>> opširnije         

                         

18.Septembar 2017.
Čestitka gradonačelnika košarkašima

 

         


 

                                                                                                                     16.09 - 17-09.2017.

 Velika nagrada Kraljeva

 

U organizaciji grada Kraljevo i AMK „BEEP BEEP racing team“ iz Kraljeva, ovog vikenda na autodromu Beranovac organizovane su auto trke  za „Veliku nagradu Kraljeva“.

            Ove auto-trke na kružnim stazama koje se  boduju za Šampionat Srbije, vozile su se na takozvanom „Velikom krugu“ u dužini od 5250 metara i sa njima je zvanično završena takmičarska sezona.
             Takmičenje je otvorio gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić koji je takmičarima i prisutnima poželeo dobrodošlicu u naš grad i rekao:
            „ Drago mi je što je Beranovac uspeo da poboljša uslove, što je organizacija na mnogo višem nivou i drago mi je što je danas ovoliko Vas sa nama. Želim Vam svima svu sreću, da nemate nikakvih problema, vozite pošteno i neka pobedi najbolji“.
      

 

 


 

16.09.2017.

„U čast Stefana Prvovenčanog"

 

Program „U čast Stefana Prvovenčanog", po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa žičkog g. Justina, u Hramu Svetog Save, u okviru manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani - osam vekova", organizovali su Kulturni centar „Ribnica" Kraljevo i Kraljevačko pozorište. 

Gradski hor „Crvčanin", pod rukovodstvom dirigenta Radoša Gvozdenovića, održao je koncert pravoslavne duhovne muzike. Na repertoaru su bila poznata dela Josifa Marinkovića, Milivoja Crvčanina, Stevana Mokranjca.

Biljana Kostantinović, Gorica Dinulović, Predrag Pavlović i Zoran Cerovina - glumci Kraljevačkog pozorišta, izvodili su poetske tekstove Stefana Prvovenčanog.

    

 

 

15.Septembar 2017.

 

 

                                                                                                                                               15-16.09.2017.

„Srpska kraljevstva u srednjem veku“ – Kraljevo domaćin Međunarodnog naučnog skupa  

 

U okviru bogatog programa Manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“, koja se, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, održava u našem gradu, uz brojne sadržaje utemeljene u osmovekovnoj srpskoj državnosti, otvoren je i Međunarodni naučni skup „Srpska kraljevstva u srednjem veku“.

Ovaj skup je sabrao u Kraljevo tridesetak naučnika iz inostranstva i iz naše zemlje ili neposrednog okruženja – iz Velikog Trnova, Sofije, Patre, Lođa, Poznanja, Skoplja, Banjaluke, Cetinja, kao i iz Beograda, Novog Sada, Niša, Leposavića, Kosovske Mitrovice, ali i našeg grada. 

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, predsednik Organizacionog odbora Međunarodnog naučnog skupa, obraćajući se učesnicima i gostima na otvaranju, istakao je značaj održavanja jednog ovakvog skupa baš u Kraljevu, a ne u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu, tj. u gradu neposredno uz Žiču i Studenicu, koji baštini tradiciju osnivanja nemanjićke države i autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. On je izrazio zadovoljstvo što je baš naš grad domaćin veoma značajnog naučnog skupa, čiji učesnici su renomirani istoričari koji proučavaju srpsku srednjovekovnu istoriju. ˃˃˃˃ opširnije

         


 

 

15.09.2017.

Srbija 1217. nastanak kraljevine

U okviru održavanja Međunarodnog naučnog skupa Srpska kraljevstva u srednjem veku, koji je u našem gradu organizovan kao deo Manifestacije Kralj Stefan Prvovenčani osam vekova, u Narodnom muzeju Kraljevo je predstavljena knjiga Srbija 1217. nastanak kraljevine, autora prof. dr Radivoja Radića, vizantologa, sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, i prof. dr Siniše Mišića, predsednik Naučnog odbora skupa, iz Odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta i Centra IGID iz Beograda,
Pored autora, o knjizi je govorio i prof. dr Dragiša Bojović, upravnik Centra za vizantijsko-slovenske studije Univerziteta u Nišu.
Kako je istakao prof. dr Siniša Mišić, knjiga govori o događajima kojima se bavi i naučni skup nastanak srpske kraljevine i 1217. kao ključna godina kada je došlo do krunisanja Stefana Nemanjića, Stefana Prvovenčanog.
Želeli smo da damo jedan sintetički pogled na ove događaje. Mislili smo da je za istoriografiju i dalje istraživanje dobro napraviti jednu sintezu. Obuhvatili smo period od 70 godina - od 1166, kada je Nemanja došao na vlast, do 1236, do smrti Save Nemanjića, Svetog Save. I Nemanja i njegovi sinovi su podjednako učestvovali u naporima da se dođe do cilja da srpska država dobije status kraljevine, i tako međunarodno priznanje, i da se osnuje autokefalna srpska crkva, što se dogodilo 1219. godine.
Na taj način se Srbija tada prvi put pojavila na karti Evrope kao samostalna i ravnopravna država u odnosu na ostale države tadašnje Evrope i sveta, obrazložio je jedan od autora knjige Srbija 1217. nastanak kraljevine prof. dr Siniša Mišić.

          

15.Septembar 2017.
Fotografije koje bude tišine u nama

Nakon svečanog otvaranja Međunarodnog naučnog skupa, u okviru manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“, Istorijski arhiv Kraljevo je organizovao izložbu fotografija Aleksandra Radoša „Kosovo i Metohija – Harmonija, manastiri i crkve“. Izložbu je otvorio učesnik naučnog skupa prof. dr Dragiša Bojović, upravnik Centra za vizantijsko-slovenske studije Univerziteta u Nišu. ˃˃˃˃ opširnije

         
15.Septembar 2017.
Poštovanjem tradicije ka svetloj budućnosti

„Narodi koji ne obeležavaju značajne istorijske događaje svoje prošlosti ne mogu ni računati na to da će imati svetlu budućnost", poručio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić prilikom polaganja venaca na Spomenik srpskim ratnicima palim za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine na centralnom gradskom trgu povodom obeležavanja proboja Solunskog fronta. ˃˃˃ opširnije  

        


14.09.2017.

Divot-izdanje „Sabrana dela“ Stefana Prvovenčanog

 

U okviru obeležavanja manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“, u organizaciji Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ otvorena je izložba „Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji“ i predstavljeno divot-izdanje „Sabrana dela“ Stefana Prvovenčanog u izdanju Srpska književne zadruge i kraljevačke Biblioteke. O knjizi su govorili dr Dragan Hamović, Dragan Lakićević, prof. dr Ljiljana Juhas Georgijevski i prof. dr Tomislav Jovanović. ˃˃˃˃ opširnije

          

 

13.Septembar 2017.
Beranovac kao nekada

 

U gradu Kraljevu će, od 15. do 17. septembra 2017. godine, biti održan Šampionat Srbije za auto-trke na kružnim stazama „Velika nagrada Kraljeva", u organizaciji grada Kraljeva i AMK „BEEP BEEP racing team" Kraljevo. Trke će biti održane na osnovu kalendara takmičenja i Pravilnika takmičenja Sportskog auto-karting Saveza Srbije na Autodromu Beranovac. ˃ ˃ ˃ opširnije

         

 

 

13.09.2017.

Viteška nadmetanja i koncerti

 

Trećeg dana Manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“, Turistička organizacija Kraljevo organizovala je dva programa.

U parku kod Pravoslavnog duhovnog centra „Vladika Nikolaj Velimirović“, Svebor družina „Sveti knez Lazar“ je priredila nadmetanje u viteškim disciplinama, prikazujući autentičan način borenja srednjovekovnih vitezova, a mogla se čuti i beseda o viteštvu.

Organizovan je i nastup grupa „Heruvimi“ i „Kosovski božuri“, sa kojima je nastupila i naša poznata glumica Ivana Žigon. Ona se sa, porodicom „Kosovskih božura“, predstavila pesmama sa zaveštanjem Strefana Nemanje, vladike Nikolaja i pesmama o Kosovu.

Zamenica gradonačelnika grada Kraljeva Marica Mijajlović je istakla da joj je posebna čast da, sa svojim saradnicima, i svima kojima obaveze dozvoljavaju, bude deo ovako lepe i važne manifestacije, koja se od 11. do 17. septembra, u organizaciji grada Kraljeva i ustanova kulture, a pod pokroviteljstvom predsednika Republike, dešava u našem gradu.
           

 

 


 

12.09.2017.

Drugog dana održavanja manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani - osam vekova", Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani" je organizovala dva događaja.
U trpezariji manastira Žiče dr Dragoljub Danilović, predsednik Društva istoričara Raškog okruga, održao je predavanje „Saborni dani Stefana Prvovenčanog".

          

U večernjim časovima, u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani", predavanje „Srpske biblioteke u doba Stefana Prvovenčanog", održala je prof. dr Aleksandra Vraneš.

         

         

 

12.Septembar 2017.
„Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“

 

                                                  

                                                                                                                                11.09.2017.

 Počelo obeležavanje manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“

 

Prvog dana manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“,  čiji je pokrovitelj predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić, u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ i Narodnom muzeju Kraljevo održani su prigodni programi.

            U organizaciji Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Kraljevo, u Narodnoj biblioteci je održan koncert „Svečanica-pesmarica za Stefana Prvovenčanog“. Učenici Odseka za tradicionalnu muziku, u klasi dr Zlate Marjanović, predstavili su se svojim bogatim repertoarom. Glumac Dragan Pešić je kazivao pesničke odlomke iz dela Stefana Prvovenčanog.
      

            U večernjim časovima istog dana, na praznik Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, u organizaciji Istorijskog arhiva Kraljevo, u Narodnom muzeju je dr Dragoljub Danilović održao predavanje „Manastir Žiča - centar Arhiepiskopije, Eparhije i sabora u srednjem veku“.

      

            Narodni muzej je, iz svoje umetničke zbirke, izložio 11 kopija fresaka iz manastira Žiče i Studenice i originalne fragmente iz Crkve Svetog Spasa, u okviru izložbe „Veliki početak: manastiri Žiča i Studenica“, autorke Suzane Novčić, muzejskog savetnika.

          
11.Septembar 2017.
Manje nezaposlenih u Kraljevu

Grad Kraljevo i Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kraljevo organizovali su svečanu dodelu ugovora za subvenciju za samozapošljavanje i program stručne prakse. Dvadeset dva poslodavca koja realizuju program stručne prakse i 74 korisnika subvencije za samozapošljavanje sa teritorije grada Kraljeva su, u toku ove godine, pokrenula sopstveni biznis uz finansijsku i stručnu podršku Nacionalne službe i grada Kraljeva.˃˃˃ opširnije

 

 

         

08.Septembar 2017.
„Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“

 

U sali dva Gradske uprave grada Kraljeva  održana je konferencija za novinare povodom najave manifestacije „Kralj Stefan Prvovenčani – osam vekova“ .Konferenciji su pored  gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića, pomoćnika gradonačelnika Sretena Jovanovića  prisustvovali i direktori javnih ustanova koje učestvuju u organizaciji manifestacije.˃˃˃ opširnije

 

 

       

       

08.Septembar 2017.
Održana trideset druga (vanredna) sednica

 

Na trideset drugoj (Vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva razmatrane su dvadeset dve tačke dnevnog reda.          
 Jedna od najvažnijih je
Predlog Odluke o socijalnoj zaštiti grada Kraljeva istakao je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić. ˃˃˃ opširnije

 

 

         

07.Septembar 2017.
Delegacija Slovenije u Kraljevu

U Gradskoj upravi grada Kraljeva, gradonačelnik dr Predrag Terzić,pomoćnik gradonačelnika Sreten Jovanović, direktor Privredne komore Kraljevo Zvonko Tufegdžić i direktor republičkog  Fonda PIO, filijala Kraljevo Aleksandar Erac primili su delegaciju privrednika iz Slovenije, iz gradova Lenarta i Maribora.Delegacija se nalazi na trodnevnom stručnom putovanju po Srbiji i pored prijema u Kraljevu  planiran je i prijem u Privrednoj komori Beograda.  
            Posle prijema u Gradskoj upravi slovenačka delegacija položila je  venac na Groblju streljanih 1941. godine i obišla manastir Žiču.
          

05.Septembar 2017.
Podsticajna sredstva za sto dvadeset poljoprivrednika

 

U Gradskoj upravi grada Kraljeva, gradonačelnik  grada Kraljeva dr Predrag Terzić  potpisao je  ugovore sa nosiocima porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koji su ostvarili pravo na korišćenje posticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu iz budžeta grada Kraljeva u 2017. godini, a u skladu sa Rešenjem Gradskog veća grada Kraljeva od 13. jula 2017. godine. ˃˃˃ opširnije

 

          

02.Septembar 2017.
Projada Ratina

Tradicionalno takmičenje u pripremanju proje i ostalih jela od kukuruznog brašna.pod nazivom „Projada“ održano je deseti put po redu u selu Ratina.
           
Pod motom “Lepša naša proja nego tuđa pogača, proja nas je hranila i branila”, na ovogodišnjoj „Projadi“ učestvovalo je dvadesetak takmičara – kulinarskih majstora, veštih domaćica i domaćina, kao i kuvara-amatera koji su se nadmetali u četiri discipline – pripremanju tradicionalne proje samo od kukuruznog brašna vode i soli, projare, kačamaka i starih narodnih jela.
            U dvorištu škole u Ratini t
radicionalnu kulinarsku manifestaciju, uz kulturno-umetnički program, posetio je veliki broj posetilaca a ispred lokalne samouprave uz gradonačelnika grada Kraljeva  dr Predraga Terzića, prisutni su bili i zamenica gradonačelnika Marica Mijajlović, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, predstavnik  Ministarstva poljoprivrede Bojan Živković, predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković sa svojim zamenikom Aleksandrom Protićem,  članovi Gradskog veća grada Kraljeva, direktori javnih preduzeća i ustanova i ostali mnogobrojni gosti.
             „ Sama ideja osnivanja ove kulturno turističke manifestacije je veoma značajna, jer su osnivači želeli da odaju počast svim našim očevima i dedovima, borcima iz prvog i drugog svetskog rata kao i onima koji su stradali u ratovima devedesetih godina. Radujem se što je ova manifestacija uspela da zabeleži prvi jubilej, deset godina od osnivanja i što se ovoliki broj ljudi okupio ove godine u Ratini“ rekao je gradonačelnik Terzić.
           
Kao i prethodnih godina, i ovom prilikom položeni su venci na spomen-obeležje meštanima Ratine i vojnicima Crvene armije nastradalim u borbama za oslobođenje ovog sela u Drugom svetskom ratu, kao i na spomen-obeležje Ivici Draganjcu Bucku poginulom u ratnu na Kosmetu 1999. godine.
       

 

                                                                                                                                       02.09.,2017.

Školski pribor za decu ratnih vojnih invalida

 

        Povodom početka nove školske godine Udruženje Ratnih vojnih invalida Kraljeva je za 47 dece svojih članova obezbedilo školski pribor. Učenicima je pribor podeljen u prisustvu gradonačelnika grada Kraljeva dr Predraga Terzića.

           

01.Septembar 2017.
Polazak đaka u školu

 

Danas je u Srbiji počela nova školska godina. U svim osnovnim školama najuzbudljiviji je polazak đaka prvaka. Tako je danas bilo i u Osnovnoj školi „IV kraljevački bataljon“ u Kraljevu gde je polazak prvaka pozdravila zamenica gradonačelnika grada Kraljeva Marica Mijajlović.           
           
Danas je veliki dan kako za đake prvake, tako i za grad Kraljevo ali i za roditelje, bake i deke. Kako ova škola, tako i sve ostale škole na području grada Kraljeva su  u potpunosti spremne za ovu školsku godinu. Grad pomaže školstvu u okviru svojih mogućnosti, a uskoro stiže i jedna prelepa vest vezana za školstvo u Kraljevu“, rekla je zamenica gradonačelnika grada Kraljeva Marica Mijajlović.        
           
Danas smo jako srećni zato što smo bogatiji za 80 predškolaca i 125 đaka prvaka kojima su njihovi stariji drugari pripremili jako lepu dobrodošlici uz kraći program. Mi u školi smo se potrudili da za ovu školsku godinu uredimo školu, da nabavimo nova nastavna sredstva kako bi omogućili đacima što lepši boravak i nesmetano učenje“, rekla je Marina Vučinić, direktorka  Osnove škole „IV kraljevački bataljon“ u Kraljevu.          
            Mališani su sa svojim učiteljicama otišli u svoje školske klupe nakon prigodnog programa koji su spremili učenici i nastavno osoblje ove škole.


         

31.Avgust 2017.
Prijem učenika u Dom

Povodom početka nove školske godine i prijema učenika, Dom učenika srednjih škola Kraljevo posetili su pomoćnik ministra za učenički i studentski standard Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljubiša Antonijević, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i pomoćnik gradonačelnika grada Kraljeva zadužen za omladinu i sport Nikola Radević.>>>> opširnije

          
30.Avgust 2017.
Klima uređaji za kraljevačke vrtiće

 

Povodom obeležavanja dvadeset pet  godina postojanja kompanije, Roma Company je donirala klima uređaje potrebne za klimatizaciju osam pedagoških jedinica u okviru Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“ Kraljevo.Dvadeset klima uređaja omogući će da više od 3.000 predškolaca borave u klimatizovanim prostorijama.˃˃˃ opširnije

 

 

          

30.Avgust 2017.
Saopštenje komunalne inspekcije

 

          

28.Avgust 2017.
Sećanje na pretke junake – „Kursulini dani“

Višednevna manifestacija posvećena velikom srpskom junaku Prvog srpskog ustanka, čuvenom megdandžiji, Karađorđevom vojvodi Jovanu Petroviću Kursuli, nazvana „Kursulini dani“, ove godine, od 25. do 28. avgusta, održava se u selu Obrva.
      
„Hajdučki višeboj“, koji je u nedelju okupio 150 učesnika, ali i meštane Obrve i okolnih sela i brojne goste, otvorio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. Višeboju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Nikola Radević, član Gradskog veća Milan Milošević, direktori i predstavnici kraljevačkih javnih preduzeća i ustanova.
˃˃˃opširnije 

 

25.Avgust 2017.
Nadogradnja mosta između Kraljeva i Kanade

Inicijatora i posrednika u uspostavljanju prijateljskih veza između našeg grada i Kanade, ambasadora Republike Srbije u Kanadi Mihaila Papazoglua, sa suprugom, u gradu Kraljevu primio je gradonačelnik dr Predrag Terzić, sa članicom Gradskog veća grada Kraljeva zaduženom za međunarodnu saradnju Gordanom Stojković.˃˃˃opširnije  

       

25.Avgust 2017.
Urbanistički akti, sredstva udruženjima, rešavanje pitanja gradskog javnog prevoza.....

              Na trideset prvoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva, pred većnicima se našlo 26 tačaka.
         Članovi Gradskog veća su usvojili nekoliko nacrta odluka koje se tiču komunalnih delatnosti. Na taj način je, kako je istakao gradonačelnik dr Predrag Terzić nakon sednice, ispunjeno obećanje da će Gradsko veće raditi tokom leta i da će do kraja avgusta usvojiti svih deset nacrta odluka koje se tiču komunalnog uređenja grada.˃˃˃ opširnije

 

          

24.Avgust 2017.
Ostvarenjem malih ciljeva do velikih uspeha

Još jedan Kraljevčanin se vratio u rodni grad sa medaljom – šesnaestogodišnji Stevan Karapandžić, član Kadetske košarkaške reprezentacije Srbije, sa Evropskog prvenstva u Podgorici, doneo je bronzanu medalju. Ovo odličje ekipi je obezbedilo put na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Argentini. ˃˃˃opširnije
         

24.Avgust 2017.
Prijem za poljski Duo Con Brio

Kraljevo je jedan od bratskih gradova poljskog grada Zelena Gora u kojem će zelenogorski Duo Con Brio održati koncert. U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“, koncert klasične muzike, pod nazivom Arte del violino, virtuoz na violini Mariuš Mončak i njegov sin Mikolaj održaće u Svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva u četvrtak, 24. avgusta, sa početkom u 20.00 časova. >>> opširnije

             

23.Avgust 2017.
Komemoracija povodom smrti Radoša Čubrića

Komemoracija povodom smrti Radoša Čubrića, bivšeg  jugoslovenskog bicikliste i jednog od najtalentovanijih sportista svih vremena, održana je u Gradskoj upravi grada Kraljeva.

U ime grada Kraljeva, od Radoša Čubrića, zaslužnog građanina opštine Kraljevo 1966. godine, oprostio se gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.  ˃˃˃˃ opširnije

 

           

21.Avgust 2017.
Ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu i u gradu Kraljevu i u Ušću

 

Zahvaljujući veoma značajnoj novčanoj donaciji nemačke humanitarne organizacije „Fimshare e.V, završena je adaptacija Zdravstvene stanice Ušće. U krečenje fasade, zamenu mokrih čvorova, nabavku savremenog EKG aparata, čija je vrednost 1.500 evra, inhalatora vrednog 500 evra, tri ležaja za pregled pacijenata, kao i računarske opreme, uloženo je 6.750 evra, kolika je i vrednost donacije.

Renoviranu Zdravstvenu stanicu Ušće obišao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, kao i direktorka Doma zdravlja Kraljevo msc.dr Mirjana Krčevinac sa saradnicima. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

        

19.Avgust 2017.
Nagrada čistoj duhovnoj radosti - Žička hrisovulja Mošu Odaloviću

Na praznik Preobraženja Gospodnjeg, unikatnu zlatopečatnu povelju i ikonu Preobraženja Gospodnjeg, priznanje dodeljeno zbog čiste duhovne radosti u pesmama za decu i bezazlene”, ovogodišnjem dobitniku Žičke hrisovulje, Momčilu - Mošu Odaloviću, u trpezariji manastira Žiče, uz čestitke za postignute i željom za buduće uspehe, uručio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. >>>>opširnije

          

16.Avgust 2017.
Otvoren Žički duhovni sabor

 

Dvadeset šesti Žički duhovni sabor Preobraženje 2017 otvoren je u Narodnom muzeju u Kraljevu. Manifestaciju, čiji je cilj negovanje, izučavanje i afirmisanje autentičnih vrednosti nacionalne kulture i baštine, otvorio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.˃˃˃ opširnije

 

 

         

15.Avgust 2017.
Budžetskim i republičkim sredstvima do izgrađenijeg Kraljeva

Najvažnija gradilišta u gradu Kraljevu, na kojima se gradi zahvaljujući uloženim sredstvima iz budžeta grada ili sredstvima koja su pomoć Republike gradu, obišli su gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ Aleksandar Nestorović.

Radove na rekonstrukciji severne obilaznice kod „Magnohroma“, započete pre mesec dana, obišli su gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ Aleksandar Nestorović. ˃˃˃˃opširnije


    

14.Avgust 2017.