Mapa sajta  |  RSS
 

Odštampaj Pošalji
Vesti
17.Jul 2018.

 

 

                                        

Započeti građevinski radovi u Dositejevoj                                                      16.07.2018.

 

Kao što je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić najavio u prošli četvrtak, danas su započeli građevinski radovi na prvoj fazi urbane regeneracije u Dositejevoj ulici.
Radnici preduzeća „Ljuba invest“ iz Paraćina, izvođača radova, kao što je i rekao gradonačelnik, u ponedeljak, 16. jula, nastavili su započete radove na izgradnji prve zgrade u Dositejevoj ulici koja će biti izgrađena nakon oštećenja u razornom zemljotresu koji je 2010. godine pogodio grad Kraljevo.

 

 

15.Jul 2018.
Trka za Šampionat Srbije na Beranovcu

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić proteklog vikenda otvorio je auto-trku na kružnim stazama „Nagrada Kraljeva 2018“ na Autodromu Beranovac.
U o
rganizaciji grada Kraljeva i Sportskog auto i karting saveza Srbije, treća trka Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije na kružnim stazama, održana je na osnovu kalendara takmičenja i Pravilnika Sportskog auto i karting Saveza Srbije.
       

12.Jul 2018.
Sednica Gradskog veća

 

„Na današnjoj šezdeset drugoj sednici Gradskog veća razmatrali smo dvadeset četiri tačke koje se nalaze na predloženom dnevnom redu i jednu tačku  kao dopunu dnevnog reda.Usvojili smo tri planska dokumenta ,  meštanima Vrbe najznačajniji Plan generalne regulacije ovog naselja, ali veoma važno pitanje jeste Plan generalne regulacije naselja Jarčujak, jer on predviđa izgradnju kružnog toka kao podsticaj investiciji fabrike „Leoni“ koja će se nalaziti na samom kraju Ratarskog imanja“ istakao je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić u svom obraćanju medijima.˃˃˃ opširnije

 

          

             

             

10.Jul 2018.
Zahvalnice za najbolje

Na prigodnoj svečanosti,u Svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Kraljevo Bojana Marinković uručili su  zahvalnice učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kraljeva koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima organizovanim pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.>>> opširnije

- Spisak nagrađenih

 

 

07.Jul 2018.
Obeležen Dan ustanka

Polaganjem venaca na Spomenik palim borcima u Kovačima obeležen je nekadašnji državni praznik , 7. jul - Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma.  Obeležavanje ovog istorijskog datuma  organizovali su  MZ Kovači, Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“ i grad Kraljevo.
            
U ime grada, venac na Spomenik podignut u znak sećanja na 34 borca iz ovog kraja koji su živote izgubili u ratovima od 1912. do 1999. godine položili su pomoćnik gradonačelnika grada Kraljeva Sreten Jovanović i član Gradskog veća grada Kraljeva Radoje Tomašević       
 Vence su položile i porodice žrtava, kao i pripadnici Vojske, Policije, predstavnici  boračkih i drugih udruženja i organizacija. 
          
           
Na ovom mestu naši preci su se okupili i krenuli u borbu za oslobođenje od nemačkog fašističkog okupatora.Odavde su krenuli na Goč i organizovali se u Narodnooslobodilački odred „Jovo Kursula“.Uzeli su ovo ime našeg legendarnog junaka koji se borio kao Karađorđev vojvoda protiv Turaka u Prvom srpskom ustanku.Ovim su pokazali da nastavljaju vekovnu borbu našeg naroda za slobodu  i da jaram okupacije neće trpeti“ izjavio je pomoćnik gradonačelnika grada Kraljeva Sreten Jovanović u svom obraćanju prisutnima.        
           
 Prema podacima, oko 5.000 boraca, iz ovog kraja, su nosioci brojnih odlikovanja u Drugom svetkom ratu, u kome je grad dao velike žrtve. Kraljevo je dalo i legendarnu jedinicu IV kraljevački bataljon, koja je iznedrila i narodne heroje, koji su stradali u ratu – Živana Maričića, Rada Vilotijevića, Olgu Jovičić Ritu, Rada Milićevića, Nikolu Bubala.           
           
„Naša sudbina je bila, kroz vekove , da se uvek borimo za slobodu, protiv okupatora.Na žalost, to se desilo i u agresiji NATO pakta na našu zemlju u periodu 1991-99. godine .I tu je naš narod na oltar domovine dao svoje žrtve.To dokazuju imena isklesana na ovom spomeniku, koja sa pijetetom izgovaramo Dragoslav Andrić, Mikica Slavković, Predrag Milašinović,Ivan Beočanin“završio je svoje izlaganje pomoćnik gradonačelnika.

 

   .

Nekadašnji državni praznik , 7. jul, Dan ustanka naroda Srbije protiv fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu,  obeležen je kod Doma kulture u Obrvi polaganjem venaca na Spomen obeležje poginulim Obrvcima u Balkanskim ratovima, Prvom i Drugom svetskom ratu. Ovo je inače 60. godišnjica od podizanja tog Spomen obeležja.           
      U ime grada na Spomen obeležje venac su položili pomoćni
k gradonačelnika grada Kraljeva Sreten Jovanović i član Gradskog veća grada Kraljeva Radoje Tomašević.Vence su položili i predstavnici mesne zajednice Obrva, Vojske, i Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova „Jovan Petrović Kursula“.

 

05.Jul 2018.
Odlaže se 29. „Veseli spust"

Zbog velike količine padavina proteklih dana, niskih temperatura i porasta vodostaja reke Ibar, organizatori 29. „Veselog spusta". na današnjoj konferenciji za novinare, obavestili su prisutne da se ova manifestacija odlaže do daljnjeg.     
Konferenciji su  prisustvovali : direktor „Veselog spusta 2018“ Aleksandar Erac, direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Filijala Kraljevo  i članovi Organizacionog odbora „Veselog spusta“ Nikola Radević, pomoćnik gradonačelnika, Goran Jovanović, sekretar Kajak kluba „Ibar“ i Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo.

 

          

 

04.Jul 2018.
Obeležen Dan borca

Odavanjem pošte i polaganjem venaca na Spomenik otpora i pobede u parku kod Železničke stanice u Kraljevu je obeležen Dan borca.Nekadašnji državni praznik 4 . jul – Dan borca, iako je kao takav Vlada Srbije ukinula 2001. godine i dalje se nezvanično obeležava. Uz zamenicu gradonačelnika grada Kraljeva Maricu Mijajlović i pomoćnika gradonačelnika grada Kraljeva Sretena Jovanovića poštu borcima koji su učestvovali u oslobađanju zemlje odali su  članovi Gradskog veća grada Kraljeva, a vence na Spomenik položili su i predstavnici Vojske, Policije,Bezbednosno informativne agencije, boračkih i drugih udruženja i organizacija.˃˃˃opširnije

  

29.Jun 2018.
Vidovdan u Hramu u Mataruškoj Banji

Hram Svetog velikomučenika kneza Lazara u Mataruškoj Banji na Vidovdan, 28. juna, kada Srpska pravoslavna crkva praznuje Svetog mučenika kneza Lazara i svete mučenike srpske, slavi svoju slavu. Na ovaj veliki praznik, u Hramu se okupio verni narod da u molitvi proslavi i pomene Svetog kneza Lazara i kosovske junake.>>>opširnije

 

 

                                                                                                                                                    29.06.2018.

Značke i zahvalnice dobrovoljnim vojnicima

 

U prisustvu zamenice gradonačelnika grada Kraljeva Marice Mijajlović, zamenika predsednika Skupštine grada Kraljeva Vladimira Mimovića, zamenika načelnika Gradske uprave grada Kraljeva Dejana Ćajića i predstavnika Raškog upravnog okruga Miloja Kundovića na svečanoj ceremoniji, u zgradi Gradske uprave grada Kraljeva, uručene su značke i zahvalnice za dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije. ˃˃˃ opširnije

         

 

 

29.Jun 2018.
„Veseli spust 2018" odložen za 8. jul

Organizacioni odbor manifestacije „Veseli spust 2018" odlučio je da, zbog veoma loših vremenskih uslova, „Veseli spust", koji je bio zakazan za 1. jul 2018. godine, bude odložen.

 

Zbog velike količine padavina proteklih dana, niskih temperatura i porasta vodostaja reke Ibar, organizatori 29. Veselog spusta" su dogovorili da seova manifestacija pomera za sledeću nedelju, 8. jul 2018. godine.

 

Sve propratne manifestacije uoči Veselog spusta" („Igre na vodi", jeger žurka, Kapetansko veče) odložene su za sledeći vikend, osim koncerta grupeKerber", koji će biti održan u subotu, 30. juna, od 22.00 časa, na Trgu srpskih ratnika.

28.Jun 2018.
„Zajednički udar 2018“

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je vežbi Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Zajednički udar 2018“ održanoj 27. juna na Atletskom stadionu u Kraljevu. Vežbu je posmatrao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a tim povod Kraljevo su posetili i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, kao i ministri Zorana Mihajlović, Nela Kuburović, Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i brojni gosti. Vežbi su prisustvovali gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, episkop žički Justin, kao i drugi brojni predstavnici lokalne samouprave i grada Kraljeva.>>>opširnije

 

26.Jun 2018.
Rešavanje problema vodosnabdevanja u Mataruškoj Banji i drugih problema u interesu građana Kraljeva...
Šezdeset prva (vanredna) sednica Gradskog veća grada Kraljeva imala je šest tačaka dnevnog reda. Jedna od tačaka bila je predlog za dopunu dnevnog reda sednice Skupštine grada koji je podnela Odbornička grupa „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“ - da se u dnevni red sutrašnje sednice Skupštine grada uvrsti tačka koja se odnosi na davanje na upravljanje, održavanje, obnavljanje i unapređivanje vodovodne mreže u naseljenom mestu Mataruška Banja Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod”.
26.Jun 2018.
Zlato za dečji ansambl SKC „Stefan Nemanja“

Članove dečjeg ansambla Srpskog kulturnog centra „Stefan Nemanja“, koji su, na Republičkom takmičenju dečjih folklornih ansambala, održanom 9. juna 2018. godine u Valjevu, osvojili Zlatnu plaketu Saveza amatera Srbije, najviše priznanje koje kulturno-umetničko društvo može dobiti kao nagradu za kvalitetan rad sa decom i mladima na polju očuvanja srpske narodne tradicije, primio je tim povodom pomoćnik gradonačelnika za kulturne manifestacije Sreten Jovanović.>>>opširnije

 

26.Jun 2018.
„Dino park“ u poseti najmlađim Kraljevčanima u bolnici

„I ovo će brzo proći... Čekaju te najlepše stvari koje život donosi, među njima i nezaboravna avantura u „Dino parku“. Brz oporavak želi ti „Dino park“ Zlatibor. Čekamo te!“ - jedna je od poruka koju su dobili mališani na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici „Studenica“ od predstavnika preduzeća „Dino park“ sa Zlatibora prilikom njihove posete.>>>opširnije

 

26.Jun 2018.
Devet (NE)otkrivenih pogleda

U skladu sa potpisanim Sporazumom o saradnji između grada Kraljeva i Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“, Univerziteta Singidunum, o planiranju i realizaciji zajedničkih aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine, na platou ispred zgrade Gradske uprave grada Kraljeva, organizovana je izložba fotografija pod nazivom „Devet (NE)otkrivenih pogleda“.>>>opširnije

 

22.Jun 2018.
Najava „Veselog spusta 2018“

U nedelju, 1. jula 2018. godine, grad Kraljevo, Turistička organizacija Kraljeva i Kajak klub „Ibar“, dvadeset deveti put, organizuju tradicionalnu turističko-sportsku i ekološku manifestaciju „Veseli spust“.>>>opširnije

 

19.Jun 2018.
Jubilej kraljevačke Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“

 

Organizacioni odbor za obeležavanje 150 godina postojanja i rada Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ Kraljevo održao je drugu sednicu, na kojoj je doneo program i plan rada. Kraljevačka Narodna biblioteka obeležava zapravo 150 godina „Karanovačkog čitališta“, čija je naslednica, brojnim raznovrsnim programima koji će biti organizovani tokom čitave godine.

Predsednik Organizacionog odbora, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je predsedavao sastankom, istakao je da Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“ zaista ima čime da se podiči, a grad njome. On smatra da naš grad mnogo ulaže u kulturu budući da ima mnogo ustanova kulture koje se nalaze na teritoriji Kraljeva, ali pokrivaju znatno veću teritoriju – okolnih gradova i opština, neke čak 25 lokalnih samouprava.>>>opširnije

 

 

      

18.Jun 2018.
Sednica Gradskog veća

Na šezdesetoj (redovnoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva razmatrane su  dvadeset  tri tačke dnevnog reda.Razmatrani su : Nacrt odluke o  završnom računu budžeta grada Kraljeva za 2017. godinu, Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o  budžetu grada Kraljeva za 2018. godinu, Nacrt  izmena i dopuna Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu, Nacrt odluke o donošenju Izmene Kadrovskog plana u Gradskoj upravi grada Kraljeva,Javnom pravobranilaštvu, Službi za budžetsku inspekciju i Službi za poslove zaštitnika građana grada Kraljeva za 2018. godinu i još devetnaest nacrta odluka, rešenja i predloga rešenja i utvrđivani predlozi za sednicu Skupštine grada.˃˃˃˃ opširnije

        
14.Jun 2018.
Nagrade za dobrovoljne davaoce krvi

Svake godine 14. juna zemlje širom sveta obeležavaju Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Ovaj događaj je prilika da se volonterima i dobrovoljnim davaocima krvkoji drugima spasavaju život uputi zahvalnost za njihovu humanost. Podiže se svest o potrebi za redovnim davanjem krvi kako bi se osigurao kvalitet, bezbednost i dostupnost krvi i produkta krvi osobama kojima je ona potrebna. ˃˃˃ opširnije

 

 

14.Jun 2018.
Sportske igre mladih

Sportske igre mladih (SIM), najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, treću godinu zaredom organizovana je u gradu Kraljevu. Ova regionalna manifestacija, koju je priznao Međunarodni olimpijski komitet, prošle godine je proglašena za najuspešniju manifestaciju u Srbiji. Ovo nije obično takmičenje dece, već spajanje dece regiona. ˃˃˃ opširnije

 

 

        

    

12.Jun 2018.
Predaja licenci JEP „TOPLANA“ Kraljevo

Načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Kraljeva, Srđan Bijelović uručio je danas predstavnicima JEP ''Toplana Kraljevo'', direktoru Draganu Arsenijeviću, i rukovodiocu RJ za proizvodnju toplotne energije Goranu Cvetkovu, licence za obavljanje energetskih delatnosti proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom. Licenca za proizvodnju toplotne energije izdata je na period od 30 godina, dok su licence za distribuciju toplotne energije  i snabdevanje toplotnom energijom kupaca izdate na 10 godina.

Licence su izdate nakon detaljne provere ispunjenosti uslova propisanih Zakonom o energetici (''Službeni glasnik RS'', br.145/14) i Pravilnikom o licenci za obavljanje energetske delatnosti i sertifikaciji (''Službeni glasnik RS'', br.87/15).Ovi uslovi se odnose na tehničke propise, propise o energetskoj efikasnosti, propise o zaštiti životne sredine, propise o zaštiti od požara, kadrovski i finansijski potencijal, pravni osnov korišćenja energetskih objekata, itd. 

Dobijanje licenci je dokaz da je JEP ''Toplana'' ispunila sve uslove propisane Zakonom i Pravilnikom za bavljanje navedenim energetskim delatnostima.

 

 

11.Jun 2018.
Aktivnosti na izgradnji vojničke spomen-kapele na Čemernu

Radni sastanak Odbora za obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i izgradnju vojničke spomen-kapele na planini Čemerno bio je prilika da članovi Odbora sumiraju dosadašnje rezultate i dogovore buduće aktivnosti. Kako je istakao koordinator Odbora, član Gradskog veća grada Kraljeva Radoje Tomašević, novčana sredstva za izgradnju vojničke spomen-kapele su, uglavnom, obezbeđena, ali treba rešiti administrativne probleme. ˃˃˃˃ opširnije 

        

08.Jun 2018.
„Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“

Projekat „Ažuriranje Adresnog registra u Republici Srbiji“, od izuzetnog značaja za Vladu Republike Srbije i sve jedinice lokalne samouprave, nakon sedam regionalnih prezentacija, predstavljen je i u našem gradu - za gradove i opštine iz Raškog i Rasinskog okruga.
˃˃˃˃ opširnije  

 

        

07.Jun 2018.
Gradske stipendije najboljim studentima

Svečanost povodom potpisivanja ugovora o stipendiranju studenata grada Kraljeva za školsku 2017/2018. godinu organizovana je i ove godine, za 50 najbolje rangiranih stiudenata grada Kraljeva sa prosečnom ocenom tokom studija od 9.88 do 8.72.

U prisustvu predstavnika grada Kraljeva i članova Komisije za dodelu stipendija grada Kraljeva za školsku 2017/2018. godinu, studenti koji su ispunili uslove potpisali su ugovore, prema kojima će im, u deset jednakih mesečnih rata, biti isplaćeno ukupno 100.000 dinara.
˃˃˃˃ opširnije  
        

 

06.Jun 2018.
EU PRO predstavio javni poziv u Kraljevu

Razvojni program EU PRO održao je u gradu Kraljevu informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu Južne i istočne Srbije.
˃˃˃˃ opširnije

 

04.Jun 2018.
Osvećen temelj za Krst na Stolovima

Temelj za krst na planini Stolovi, na 1.375 metara nadmorske visine, urađen prošle jeseni, na praznik Svetog mučenika Talaleja i Prepodobnog Stefana Piperskog, 2. juna ove godine, osvetio je Njegovo preosveštenstvo episkop žički gospodin Justin uz sasluženje sveštenika Eparhije žičke. ˃˃˃˃ opširnije

 

          

01.Jun 2018.
Svetski tenis u Kraljevu

Jedna teniska vest osvanula je u jeku odbojkaške atmosfere u gradu Kraljevu - meč plej-ofa Svetske grupe Dejvis kupa 2018. između Srbije i Indije biće odigran od 14. do 16. septembra ove godine u gradu Kraljevu, u Novoj hali sportova. ˃˃˃˃ opširnije

 


 

01.06.2018.

Kraljevo dobilo pobednicu „Pimp zone“

 

Petnaestogodišnja Kraljevčanka, članica Ženskog fudbalskog kluba „Sloga 036“, apsolutni je pobednik „Pimp zone“ u Kraljevu - 148 puta, za 60 sekundi, ispimpovala je fudbalsku loptu.
˃˃˃˃ opširnije


 
 

 

01.06.2018.

 

Praški gudački kvartet „Epoque“ u Kraljevu

 

Čuveni češki gudački kvartet „Epoque“, prvog dana juna, održao je koncert u našem gradu, u Kraljevačkom pozorištu. Kraljevčani su uživali u različitim žanrovima kroz koje su ih ovi vrsni muzičari proveli. ˃˃˃˃ opširnije

         

 

 


 

 

31.Maj 2018.
„Liga nacija 2018“ – seniorke – poslednji dan

Ženska odbojkaška seniorska reprezentacija Srbije pobedila je i u trećoj utakmici turnira 10. grupe III vikenda I Lige nacija 2018 u Kraljevu. U trećem, poslednjem kolu, pred prepunom Novom halom sportova u Kraljevu, srpske reprezentativke su bile bolje od turskih i, nakon više od dva sata borbe, odnele pobedu - 3:2 (25:20, 22:25, 18:25, 25:23 i 15:12).

To je osma pobeda naših devojaka u ovom takmičenju, koje se, nakon tri vikenda, nalaze na 3. mestu, sa samo jednom izgubljenom utakmicom. 

            Nakon vikenda u Kraljevu, naše seniorke će u Holandiji, u Roterdamu, od 5. do 7. juna, igrati na turniru 13. grupe IV vikenda I Lige nacija 2018“. Prva utakmica srpske reprezentativke očekuje u utorak, 5. juna, sa Italijom, a zatim i sa Dominikanskom Republikom i domaćom reprezentacijom Holandije.

Ljubitelji odbojke, utakmice naše reprezentacije mogu da prate na TV Sport Klub 1.

 

31.Maj 2018.
„Pimp zona“ u Kraljevu

Povodom učešća grada Kraljeva u projektu Radija S „Pimp zona“, na konferenciji za novinare predstavnici grada pozvali su sugrađane da probaju da osvoje put u Moskvu, na fudbalsku utakmicu Srbija-Brazil Svetskog prvenstva.
˃˃˃˃ opširnije

 

           

30.Maj 2018.
Liga nacija 2018. seniorke Srbija Belgija 3:0

U skoro punoj Hali sportova u Kraljevu ženska seniorska reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedama na turniru 10. grupe III vikenda I Lige nacija 2018 Srbija je u meču 2. kola, savladala Belgiju sa 3:0, po setovima 25:20, 25:16 i 25:14, posle 76 minuta igre.
            Srbija je tokom čitavog meča imala inicijativu i kontrolisala je rezultat, pa se pitanje pobednika nije postavljalo nijednog trenutka.

            Osim standardne Brankice Mihajlović, selektor Zoran Terzić je u ovom meču šansu u startnoj postavi pružio odbojkašicama koje protiv Ruskinja nisu provele mnogo vremena na terenu ili nisu uopšte ulazile u igru.

            U poslednjem, trećem kolu turnira, reprezentacija Srbije će sutra od 20 sati za rivala imati selerkciju Turske, dok će se od 17 sati sastati Belgija i Rusija.

         

30.Maj 2018.
Koncert češkog gudačkog kvarteta „Epoque“

Čuveni češki gudački kvartet „Epoque“ održaće koncert u petak, 1. juna 2018. godine u Kraljevačkom pozorištu. Koncert počinje u 19.00 časova. Ulaz je besplatan, a karte se mogu preuzeti na biletarnici Kraljevačkog pozorišta na dan koncerta, od 18.00 časova.

            Praški gudački kvartet „Epoque“ osnovan je početkom 1999. godine i čine ga četvorica odličnih solista i kamernih muzičara sa značajnim iskustvom na sceni, na kojoj se predstavljaju kompozicijama klasične muzike, džeza, roka, fanka...

            Članovi kvarteta su laureati na nekoliko internacionalnih takmičenja, a ansambl je nastupao u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Engleskoj, Izraelu, Japanu, Grčkoj, Holandiji, Poljskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

            Koncert češkog gudačkog kvarteta „Epoque“ biće organizovan u gradu Kraljevu zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji grada i Ambasade Republike Češke u Republici Srbiji.

         

29.Maj 2018.
LIGA NACIJA 2018 - SENIORKE

Nakon dana pauze, po završenom turniru za odbojkaše, 29. maja, u Novoj hali sportova u Kraljevu je počelo trodnevno nadmetanje najboljih ženskih odbojkaških seniorskih reprezentacija, u kojem odbojkašice Srbije odmeravaju snage sa reprezentativkama Rusije, Turske i Belgije.
Ženska seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na turniru 10. grupe III vikenda I Lige nacija 2018. u Kraljevu, šestu ukupno
, budući da je zabeležila sve tri pobede na turniru 7. grupe II vikenda I Lige nacija 2018. u Makauu u Kini.
Srbija je u 1. kolu savladala Rusiju sa 3:0, po setovima 25:23, 25:19 i 25:18, posle 80 minuta igr
e.
U sredu, 30. maja, izabranice selektora Zorana Terzića igraće sa Belgijom, od 20.00 časova, uz direktan prenos na TV Sport klubu. Pre toga, od 17.00 časova, nadmetaće se Turska i Rusija.
Utakmica Belgija – Turska prvog dana završena je rezultatom 3:0 za Tursku (25:19, 25:18 i 26:24).

 

          

28.Maj 2018.
Dan MUP, slava i Dan Policije

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave i Dana Policije, Policijska uprava Kraljevo priredila je svečanost. Policija svoj dan – Svete Trojice, obeležava u znak sećanja na 15. jun 1862. godine, kada se na Čukur-česmi u Beogradu došlo do sukoba između srpske žandarmerije i turskih vojnika, nakon ubistva srpskog dečaka, što je rezultiralo odbranom Beograda i spasavanjem mlade srpske države.˃ ˃ ˃  opširnije

 

          

 

SENIORKE – I LIGA NACIJA 2018.

 

            U Gradskoj upravi grada  Kraljeva danas je održana konferencija za novinare povodom turnira 10. grupe III vikenda I Lige nacija 2018. u konkurenciji odbojkašica. Konferenciji su prisustvovali Milena Rašić i Zoran Terzić, kapiten i trener Srbije, Vadim Pankov, trener Rusije, Gert Vande Bruk, trener Belgije i Đovani Gvideti, trener Turske.
            Ženska seniorska reprezentacija Srbije će u 1. kolu, sutra (utorak, 29. maj) igrati protiv Rusije od 20.00 časova. U istom terminu, u sredu, 30. maja, u 2. kolu Srbija će igrati protiv Belgije, a u četvrtak, 31. maja, takođe od 20.00 časova protiv Turske u 3. kolu
. 

          

 

27.Maj 2018.
Italija uspešnija u Kraljevu – Srbija narednog vikenda u Sofiji

U završnom, III kolu, turnira 4. grupe I vikenda „Lige nacija 2018“ u Kraljevu, muška seniorska reprezentacija Srbije pretrpela je drugi poraz. Naši najbolji odbojkaši izgubili su od Italije sa 3:0 (25:21, 25:18 i 25:16).

I pored prednosti domaćeg terena u Kraljevu, i fantastične publike tokom sva tri dana, koja je potvrdila da je jedan od razloga što Kraljevo zovu „odbojkaški grad“, seniori Srbije izvojevali su samo jednu pobedu. 

            U drugom meču igranom trećeg dana turnira, Brazil je pobedio Nemačku sa 3:0 (26:24, 25:23 i 26:24).

            Narednog vikenda srpski odbojkaši putuju u Sofiju, gde se, od 1. do 3. juna, sastaju sa reprezentacijama Bugarske, Rusije i Australije. 

         

         

 

26/27.05.2018.

Silazak Svetog Duha na apostole

 

Prazničnim večernjem, a zatim i slavskom litijom kroz grad, u navečerje praznika Silaska Svetog Duha na Apostole, Svetu Trojicu, u subotu, 26. maja 2018. godine, počelo je obeležavanje jednog od najvećih i najlepših praznika, slave Crkvene opštine pri Hramu Svete Trojice Kraljevo, koji je podigao još Miloš Obrenović, i grada Kraljeva. >>> opširnije

         

 

26.Maj 2018.
„Orlovi“ pobedili Nemačku u Kraljevu

Prvu pobedu u „Ligi nacija 2018“ u Kraljevu muška seniorska reprezentacija Srbije odnela je pobedu nad nemačkim reprezentativcima, u II kolu 4. grupe I vikenda, ostvarivši rezultat od 3:1 (19:25, 25:21, 25:16 i 25:14).

Publika u kraljevačkoj Novoj hali sportova bila je „dodatni igrač“ izabranicima Nikole Grbića, pružajući neprekidnu podršku sa tribina i neprekidno bodreći i navijajući za svoje predstavnike.

Nakon uspešno okončanog drugog meča, odbojkaše Srbije u Kraljevu u III kolu čeka susret sa „azurima“, koji su u utakmici koja je prethodila pobedili Brazil sa 3:2 (18:25, 25:19, 25:21, 24:26 i 15:8).

Utakmica Srbija-Italija u subotu, 26. maja, počinje u 19.00 časova, u Novoj hali sportova. 

 

        

        

 
26.Maj 2018.
„Liga nacija 2018“ u Kraljevu – prvi dan

 

 

 

Prepuna Nova hala sportova u Kraljevu dočekala je najbolje srpske odbojkaše koji u našem gradu igraju I kolo 4. grupe I vikendaLige nacija 2018“, sa reprezentacijama Brazila, Italije i Nemačke.

Već prvog, od tri dana, koliko će u Kraljevu trajati nadmetanje najboljih muških selekcija, koje se sve nalaze u prvih deset na svetu, atmosfera u kraljevačkoj Novoj hali sportova bila je fantastična, svetska. Odbojkaško Kraljevo je zdušno bodrilo svoje Kraljevčane koji igraju za reprezentaciju i njihove saigrače, bez obzira na dobijene i izgubljene lopte, od prvog do poslednjeg trenutka utakmice. 

Iako su odbojkaši Srbije poraženi u prvoj utakmici od olimpijskog šampiona Brazila sa 3:0 (25:22, 25:22 i 26:24), razlika između dva tima je bila mnogo manja nego što konačan rezultat pokazuje, i u igri i u osvojenim poenima.

Izabranici Nikole Grbića, popularniorlovi“, u Novoj hali sportova u Kraljevu u subotu, pred brojnom vernom publikom, od 19.00 časova, igraće sa Nemačkom, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1.

Subotnji protivnik naših najboljih odbojkaša, reprezentacija Nemačke, prvog dana turnira izgubio je od odbojkaša Italije sa 3:1 (25:18, 25:19, 23:25, 25:20). 

Italijanski reprezentativci će u subotu odmeriti snage sa Brazilcima, popularnimkariokama“, u meču koji počinje u 16.00 časova u Novoj hali sportova u Kraljevu.

 

  Srbija - Brazil 0-3
  

 

Italija - Nemačka 3-1

      

 

25.Maj 2018.
59.Sednica Gradskog veća grada Kraljeva

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća grada Kraljeva, većnici su doneli Zaključak kojim se usvajaju izveštaji Zavoda za javno zdravlje Kraljevo o higijenskoj ispravnosti vode za piće iz gradskog vodovoda u Kraljevu u toku meseca aprila 2018.godine i o praćenju kvaliteta vazduha i evaluaciji rezultata merenja za april 2018.godine, Zaključak o utvrđivanju Predloga odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju koridora infrastrukture u obuhvatu Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode „Golija“, i kojim se Skupštini grada predlaže njeno donošenje, Rešenje o rasporedu i vremenu korišćenja bez naknade sportske hale u Ribnici i sportske hale u Kraljevu u 2018. godini kao i  Rešenja po žalbama građana.>>>opširnije

 

 

      AKTI DONETI NA 59.SEDNICI GRADSKOG VEĆA GRADA KRALjEVA

          

24.Maj 2018.
Najavna konferencija za novinare „Lige nacija“ u Kraljevu

O očekivanjima od predstojećeg turnira, spremnosti ekipa, željama, nadanjima i realnom odnosu snaga, na konferenciji za novinare u Kraljevu danas su govorili kapiteni i treneri muških odbojkaških reprezentacija Srbije, Brazila, Italije i Nemačke – učesnica „Lige nacija 2018“, koja u gradu Kraljevu počinje u petak, 25. maja, i završava se u nedelju, 27. maja.

 

 

 

 

23.05.2018.

Festival SEE FOLK od petka u Kraljevu

 

Festival SEE FOLK – Centralna Srbija 2018, Drugi folklorni festival Jugoistočne Evrope, koji će biti održan od 25. do 28. maja 2018. godine - najavljen je na konferenciji za novinare. ˃˃˃˃ opširnije


           

 

 

 

23.05.2018.

Zvezdini Kraljevčani na prijemu u Kraljevu

 

Dvojicu, od trojice Kraljevčana koji su, noseći dres fudbalskog kluba Crvena zvezda, osvojili titulu šampiona Srbije, primio je gradonačelnik grada iz koga su potekli - dr Predrag Terzić, sa predsednikom Skupštine Nenadom Markovićem i pomoćnikom za omladinu i sport Nikolom Radevićem. Pored Dušana Anđelkovića, koji je bio sprečan da prisustvuje prijemu, Marko Gobeljić i Uroš Račić, iz Kraljeva, dali su veliki doprinos osvajanju titule državnog fudbalskog prvaka našem najtrofejnijem klubu, što je i njima i gradu Kraljevu velika čast.
˃˃˃˃ opširnije

          

 

23.05.2018.

Partnerstvom protiv trgovine ljudima

 

U organizaciji Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Kraljevo, uz podršku Udruženja „Atina“ i Fondacije „Sigrid Rausing, u našem gradu je održana tribina „Partnerstvom protiv trgovine ljudima”, sa posebnim osvrtom na zdravstvenu zaštitu osoba koje su pretrpele nasilje, a sa ciljem da zdravstveni sistem u većoj meri prepoznaje žrtve trgovine ljudima.
˃˃˃˃ opširnije

      

 

 

 

22.05.2018.

„Soba kakvu želim“

 

U Gradskoj upravi grada Kraljeva uručene su prigodne nagrade učenicima, pobednicima likovnog konkursa, autorima najboljih radova na temu „Soba kakvu želim“. Tehnička podrška projekta „Urbana regeneracija stambenog naselja u Dositejevoj ulici u Kraljevu“ organizovala je likovni konkurs na temu „Soba kakvu želim“ za učenike osnovne škole od prvog do osmog razreda koji stanuju u stanovima koji će biti zamenjeni novoizgrađenim kroz projekat „Urbane regeneracije stambenog naselja u Dositejevoj ulici u Kraljevu“.˃˃˃˃ opširnije

 

        

 

 

22.05.2018.

Odbojkaši reprezentativci Srbije u gradu odbojke – prijem kod gradonačelnika Kraljeva

 

U susret odbojkaškoj „Ligi nacija 2018“, koju u gradu Kraljevu, od 25. do 28. maja, igraju seniori, a od 29. do 31. seniorke, domaćini grada su priredili prijem za svoje domaće goste.

Gradonačelnik Kraljeva i predsednik Lokalnog organizacionog odbora turnira „Liga nacija 2018“ dr Predrag Terzić, sa svojim pomoćnikom zaduženim za omladinu i sport i članom Lokalnog odbora Nikolom Radevićem, primio je mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Prijemu su, pored naših najboljih odbojkaša, predvođenih selektorom Nikolom Grbićem, prisustvovali i članovi Stručnog štaba i predsednik i generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i Ivan Knežević. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

21.05.2018.

Karte za Ligu nacija na biletarnici Nove hale sportova

 

Biletarnica Nove hale sportova dočekala je danas prve kupce ulaznica za prvo kolo četvrte grupe prvog vikenda odbojkaške Lige nacija 2018, koja se, od 25. do 28. maja, igra u Kraljevu. Nakon onlajn kupovine karata, Kraljevčani, i svi zainteresovani za mečeve najboljih odbojkaša Srbije, Italije, Turske i Brazila, karte sada mogu kupiti i na šalteru Hale u Ulici Dušana Popovića. 

U zavisnosti od mesta u hali, cena dnevne karte, koja važi za dve utakmice koliko se igra u toku dana, iznose 500, 700 i 1.000 dinara.  

 

 

19.05.2018.

Novi vlasnik najvećeg dela „Magnohroma“

 

Finska kompanija Afarak objavila je na svom internet sajtu potpisivanje sporazuma o kupoprodaji akcija najveće i najznačanije celine kraljevačkog Magnohroma. Za milion evra, ova kompanija bi trebalo da postane novi vlasnik celine koju čine Fabrika vatrostalnih materijala (sa 85 objekata u krugu), rudnici Šumadija i Magnezit (sa pogonima eksploatacije i separacije rude vatrostalnih materijala), Upravne zgrade u Kraljevu, kao i zemljišta na području Kraljeva, Čačka, Čajetine i Gornjeg Milanovca. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

 

18.Maj 2018.
Kraljevski grad mladosti – „Maturski ples 2018“

 

„Hajde da budemo danas najbolji, hajde da pokažemo da je Kraljevo najlepši grad u zemlji, najbolji grad u zemlji, zato što ima najbolju omladinu“, pozvao je svoje mlade sugrađane gradonačelnik kraljevskog grada dr Predrag Terzić sa bine neposredno pred početak četrnaestog „Maturskog plesa“ u Kraljevu.

Naš grad je prvi u Srbiji, odnosno Srbiji i Crnoj Gori tada, započeo „Maturski ples“, daleke 2005. godine. Danas je devet stotina kraljevačkih svršenih srednjoškolaca iz devet srednjih škola, na Trgu srpskih ratnika, kod Spomenika srpskim ratnicima palim za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine, slavilo mladost, ljubav, prijateljstvo, toleranciju... 

Današnji „ples četvorki“ izvodila je omladina u šesnaest gradova Srbije, odnosno pedeset gradova iz devet zemalja širom Evrope, i očekuje se novo obaranje Ginisovog rekorda, jer se priključio i jedan turski grad sa pet hiljada plesača.

Cilj ovog najvećeg projekta u Evropi jeste promovisanje tolerancije, mira i prijateljstva, povezivanje mladih kroz ples.

Članovi Organizacionog odbora manifestacije „Maturski ples 2018“ su čestitali maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja, poželeli im uspeh u predstojećim maturskim i prijemnim ispitima i upisima željenih fakulteta.

Krune na glavama kraljevačkih maturanata, koje su tokom plesa na Trgu prodavane za 100 dinara, deo su ovogodišnje humanitarne akcije prikupljanja pomoći za sugrađane Kseniju i Pavla, koji imaju stopostotno telesno oštećenje. Tokom plesa, i građani Kraljeva su se, kupivši krune za 100 dinara, priključili ovoj humanoj akciji.

 

 

          

17.Maj 2018.
Dobro nam došli, naši odbojkaši!

Muška seniorska reprezentacija Srbije stigla je u Kraljevo.

Posle završene prve faze priprema u Beogradu, naši reprezentativci smestili su se u Kraljevu, gde nastavljaju pripreme za „Ligu nacija 2018“.

Nakon kratkog predaha, naši najbolji odbojkaši će već popodne imati prve treninge. Narednih dana ih očekuju prijateljske utakmice sa Iranom i dalje pripreme do petka, 25. maja, kada će biti igrane utakmice 1. kola 4. grupe I vikenda u muškoj konkurenciji...    

         
16.Maj 2018.
Najava „Maturskog plesa“

 

Maturanti grada Kraljeva, jednog od prvih gradova koji je započeo ovu sada već tradicionalnu manifestaciju, i ove godine plesaće „Maturski ples“. Kraljevo će biti jedan od pedeset gradova iz devet zemalja čiji će svršeni srednjoškolci igrati popularni „ples četvorki“ na centralnom gradskom trgu.
Članovi Organizacionog odbora za organizaciju „Maturskog plesa 2018“ su, na konferenciji za novinare, izneli neke od aktivnosti preduzete u cilju što bezbednijeg i lepšeg organizovanja ovog „festivala mladosti“. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

             

16.Maj 2018.
Sednica Gradskog veća

 

Rešenje o raspoređivanju iznosa od 9.000.000 dinara na ime učešća grada Kraljeva u finansiranju troškova u oblasti odbojkaškog sporta, Međuokružnom odbojkaškom savezu za organizaciju Odbojkaške lige nacija 2018. godine u Kraljevu, doneli su članovi Gradskog veća grada Kraljeva na pedeset osmoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

 

          

 

 

          

15.Maj 2018.
Sa deficitarnim znanjem brže od posla

Polaznike obuke koja se u kraljevačkom preduzeću „Radijator inženjering“ realizuje u okviru projekta Obuka nezaposlenih mladih lica za zaposljavanje u skladu sa potrebama deficitarnih zanimanja na prodručju grada Kraljeva“ obišao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić sa svojim pomoćnikom Nikolom Radevićem, u pratnji vlasnika i diirektora preduzeća Radojka Janića i njegovih saradnika. ˃˃˃˃ opširnije

  

 

 

 

 

 

15.05.2018.

Priznanje gradonačelniku za Besmrtni puk

 

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa saradnicima, primio je predstavnike Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Kraljev grad“ iz Kraljeva, sa  kojim je naš grad, na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja ove godine, organizovao prvi Besmrtni puk, šetnju ulicama grada u znak sećanja na pretke koji su stradali u Drugom svetskom ratu boreći se protiv fašizma, u balkanskim ratovima, Prvom svetskom ratu i ratu u kojem je Srbija učestvovala 1999. godine odnosno NATO bombardovanju. ˃˃˃˃ opširnije

 

 

         

14.Maj 2018.
60. godina postojanja Medicinske škole u Kraljevu

Povodom obeležavanja jubileja - 60. godina postojanja Medicinske škole u Kraljevu danas je održana svečana akademija u Multimedijalnom centru Kvart.
Medicinska škola u Kraljevu osnovana je 1958. godine rešenjem Narodnog odbora kraljevačkog sreza, a po predlogu tadašnjeg Saveta za narodno zdravlje NR Srbije.  ˃˃˃˃ opširnije

 

 

 

           

 

 

14.05.2018.

U pohode narcisu

 

„Narcisu u pohode“ ovog maja krenulo je nekoliko hiljada ljubitelja prirode, pešačenja i planinarenja.
         Pre izlaska učesnika na stazu, akciju je, ispred prostorija Mesne zajednice Kamenica, svečano otvorio gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.

            On je svima koji su krenuli u potrazi za ovim divljim cvetom na planini Stolovi poželeo da se i narednih godina vraćaju i prenose dalje utiske iz netaknute prirode kraljevačkog okruženja. ˃˃˃
opširnije
 

 

 

        bb

12.Maj 2018.
Učenjem i sportom do najboljih rezultata – sportska Domijada u Kraljevu

Drugi deo „Domijade 2018“ - 22. republičko takmičenje domova u sportskim disciplinama, održano je u našem gradu. Svečanom otvaranju u sportskoj hali Doma učenika srednjih škola Kraljevo prisustvovao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, a gosti su bili i državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Marko Milenković, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić, načelnica Školske uprave Bojana Marinković, predstavnici Raškog upravnog okruga, direktori kraljevačkih javnih preduzeća i ustanova, članovi Upravnog odbora i mnogi drugi.>>>opširnije

 
           

12.Maj 2018.
EU PRO predstavio javne pozive za unapređenje infrastrukture

Grad Kraljevo je jedna od lokalnih samouprava u kojima je razvojni program EU PRO predstavio četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i južne i istočne Srbije, za koje je Evropska unija (EU) izdvojila ukupno deset miliona evra. Cilj informativne sesije je da se predstavnici lokalnih samouprava iz Raškog, Moravičkog i Rasinskog okruga upoznaju sa načinom prijavljivanja i kriterijumima za izbor projekata.>>>opširnije

 

12.Maj 2018.
Zahvalnice za iskazanu ljubav Crkvi Hristovoj

Za bratsku hrišćansku pomoć Crkvi Hristovoj i prilogu za izgradnju Hrama Svetog Save u Kraljevu, Zahvalnicu Crkvene opštine i parohije Hrama Svetog Save u Kraljevu Njegovo preosveštenstvo episkop žički g. Justin uručio je gradonačelniku grada Kraljeva dr Predragu Terziću i zamenici gradonačelnika Marici Mijajlović.>>>opširnije


          

12.Maj 2018.
Rešavanje višedecenijskog problema vodosnabdevanja Mataruške Banje

U cilju rešavanja jednog od, kako je na konferenciji za novinare istakla zamenica gradonačelnika Kraljeva Marica Mijajlović, trenutno najurgentnijih problema u gradu Kraljevu, pogotovu za Matarušku Banju odnosno oko 4.000 stanovnika - problema vodosnabdevanja, grad je oformio tim, koji intenzivno, svaki dan, radi na rešavanju ovog problema koji traje možda i duže od trideset godina. Tim nastoji da sve što je moguće uradi što hitnije da bi građani Mataruške Banje dobili vodu ispravnu za korišćenje. Prema rečima zamenice, grad Kraljevo je i po zakonu obavezan da stane iza ovog projekta i da angažuje svoje Javno komunalno preduzeće „Vodovod“, koje je dalo i ljude i sredstva i raspoloživu tehniku, zajedno sa Javnim preduzećem za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“.>>>opširnije

      
 

10.Maj 2018.
57. Sednica Gradskog veća

Na pedeset sedmoj (vanrednoj) senici Gradskog veća grada Kraljeva razmatrane su četiri tačke dnevnog reda. Obrazlažući  prvu tačku dnevnog reda Predlog rešenja  o raspodeli sredstava iz budžeta grada Kraljeva za projekte kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu predsednik Gradskog veća, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da je“ raspodelu sredstava za medije odredila  nezavisna komisija, gde ni jedan od članova komisije nije bio političar, niti neko ko predstavlja određenu političku grupaciju, već se radi o predstavnicima novinarskih udruženja koji su izabrani na taj način.>>>opširnije

 

10.Maj 2018.
Najava manifestacije „Narcisu u pohode“

Na konferencija za novinare, odražanoj u Gradskoj upravi grada Kraljeva, predsednik Planinarskog smučarskog društva „Gvozdac“ Miroslav Stanić najavio je šezdeset drugu republičku planinarsku akciju „Narcisu u pohode“, koja će biti održana u nedelju, 13. maja 2018. godine, na planini Stolovi kod Kraljeva.>>>opširnije

 

10.Maj 2018.
Na Dan pobede nad fašizmom Kraljevom prošetao Besmrtni puk

U znak sećanja na dan kada je 1945. godine nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu - 9. maj, širom Evrope obeležava se Dan pobede nad fašizmom.>>>opširnije

  
         

08.Maj 2018.
Pred većnicima Statut Centra socijalnih usluga i žalbe građana

Na pedeset šestoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva, održanoj uoči sednice Skupštine grada, razmatrane su dve tačke - predlog za izmenu i dopunu dnevnog reda 21. sednice Skupštine grada, zakazane za uorak, 8. maj, koji je uputila Odbornička grupa „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, i 19 žalbi građana, izjavljenih na rešenja i zaključke donete u prvom stepenu, uglavnom Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Kraljeva, i prigovora i zahteva.>>>opširnije

           

07.Maj 2018.
Kraljevčani u Kolarcu pomeraju muzičke granice

Kraljevčani, sestra i brat Bojana i Nikola Peković, pobednici globalnog TV šou programa „Ja imam talenat“ 2012. godine, održaće 10. maja 2018. godine sa svojom grupom „Umetnička porodica“ koncert u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sa početkom u 21.00 sat. Za sugrađane koji prvi budu kupili karte za koncert, na kojem će Pekovići predstaviti redak spoj tradicije i klasike, grad Kraljevo će obezbediti autobuski prevoz – najavljeno je na konferenciji za novinare koju su tim povodom održali predstavnici grada i mladi umetnici.>>>opširnije

    
         

07.Maj 2018.
Najava Besmrtnog puka u Kraljevu

Grad Kraljevo svake godine na prigodan način obeležava 9. maj - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Ove godine, nakon polaganja venaca na Spomenik otpora i pobede u parku kod Železničke stanice, obeležavanje ovog značajnog datuma svetske istorije pratiće manifestacija Besmrtni puk.>>>opširnije

         
        

04.Maj 2018.
Dar drugima nagrada za sebe – skener gradu Kraljevu od Milomira Glavčića

Veliki dobrotvor i humanista, Čovek – sa velikim Č – koji je gradu Kraljevu, od sedam miliona, koliko je poklonio Srbiji, do sada dao oko dva miliona evra vrednih donacija, još jednom je, neprocenjivim poklonom, darivao Kraljevčane, ali i stanovnike celog Raškog okruga.>>>opširnije


         

04.Maj 2018.
Podrška Ministarstva zaštite životne sredine gradovima i opštinama sliva Zapadne Morave

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan posetio je naš grad i tom prilikom se, najpre, sastao sa predstavnicima grada Kraljeva i Raškog upravnog okruga. Ministar je potom, na sastanku sa predstavnicima gradova i opština sliva Zapadne Morave, kojem su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave Kraljeva, kraljevačkih javnih preduzeća i stručnih službi, u cilju prezentacije novog zakonskog rešenja u oblasti klimatskih promena i mogućnosti dalje saradnje, govorio o Nacrtu Zakona o klimatskim promenama.>>>opširnije


          

27.April 2018.
Država je prijatelj sindikalcima

 

 

Povodom obeležavanja 27. aprila, Dana Saveza samostalnih sindikata Srbije, Veće Saveza samostalnih sindikata za grad Kraljevo priredilo je Svečanu sednicu Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije. ...>>>opširnije

 

       

27.April 2018.
Kraljevo prioritetna turistička destinacija – otvoren prvi SORTIL

 

Prvi SORTIL Sajam turizma, aktivnog odmora, lova i ribolova otvoren