Mapa sajta  |  RSS
Odštampaj Pošalji
Dejvis kup meč u Kraljevu

Ugovor o organizaciji Dejvis kup meča u Kraljevu potpisali su 19.januara u našem gradu gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić i Milan Vučković, potpredsednik Teniskog saveza Srbije. Ugovorom su neposredno definisane obaveze oko toga ko je za šta zadužen u samoj organizaciji meča.

„Kraljevo je grad koji je toliko želeo ovaj meč da sam ubeđen i siguran da je organizacija meča došla u prave ruke. Kraljevo je zbog te prevelike želje i zaslužilo da se to ovde desi. To što smo dobili Hrvate kao protivnike značajnije je nego da smo dobili bilo kog drugog. Kraljevo je od 1. do 9. marta domaćin dvema reprezentacijama svetskim šampionima. To je na neki način rat divova. Želim uspeha i sreće našim teniserima, ali i Kraljevu mnogo sreće i uspeha i volje da se ovo organizuje kako treba, pre svega što je ovo prvi značajniji događaj u novootvorenoj hali. Nadam se da ćemo i rezultatima i organizacijom dokazati da je ovo pravo mesto za ovakve događaje i ubuduće“, rekao je potpredsednik TSS.        

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić je zahvalio TSS u podršci na dobijanju organizacije meča. Iako se za meč Srbija-Hrvatska može reći da je visokog rizika, gradonačelnik smatra da nije, jer će organizacija biti izuzetna. 

„Nadam se da će meč proteći u fer navijanju i pobedi reprezentacije Srbije. U Međunarodnoj teniskoj federaciji su bili maksimalno zadovoljni što se tiče bezbednosnih uslova, a grad će sve resurse koje poseduje staviti u službu Dejvis kup meča. Pre održavanja meča u hali, biće održana jedna manifestacija, verovatno početkom februara“.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović smatra da su grad Kraljevo, Teniski savez Srbije i Međunarodna teniska federacija magični trougao za organizaciju. Kako kaže, igrači su reagovali pozitivno na Kraljevo i na to da se širi sport u celoj zemlji, a i Novak Đoković je potvrdio učešće na Dejvis kupu.

„Ubeđen sam da će sve ići po planu. Vi ste jedan veliki grad koji apsolutno zaslužuje mnogo ovakvih događaja i nama će biti drago da ovaj meč povuče da dobijete još više organizacija takvih mečeva“, rekao je Obradović.

U Kraljevu je boravila i selektor ženske Fed kup reprezentacije Tatjana Ječmenica, koja je najpre obišla halu, nakon čega je izjavila da će se založiti da Kraljevo bude domaćin i jednog takvog meča

Načelnik RUO smatra da će Kraljevo biti u centru interesovanja, ali i Vrnjačka Banja.

„Pokušaćemo da iskoristimo Dejvis kup kao dobar osnov da pričamo i o privredi. Obećali su nam da će tih dana doći mnogo ljudi koji se bave privredom. Pokušaćemo da pokažemo sve što Kraljevo i Raški okrug imaju – turističke kapacitete, šta sve privreda može da pruži“, rekao je načelnik RUO.

Za vreme održavanja Dejvis kup meča, najavljeno je i da će na gradskom trgu biti postavljeni video bimovi kako bi što veći broj građana Kraljeva pratio mečeve.