Mapa sajta  |  RSS
Odštampaj Pošalji
Za ovo smo živeli i radili proteklih godina

 

Svečanost povodom započetih radova na izgradnji četvrte svoje fabrike u Srbiji, u gradu Kraljevu, nemačka kompanija „Leoni“, globalni proizvođač rešenja za prenos energije i podataka u automobilskoj i drugim industrijama, priredila je na gradilištu budućeg fabričkog pogona na Ratarskom imanju u našem gradu. Fabrika kompanije Leoni, koja nastavlja da doprinosi rastu životnog standarda i smanjenju stope nezaposlenosti u područjima gde posluje, biće prva fabrika sagrađena u Kraljevu u poslednjih trideset godina.

Ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji fabrike u Kraljevu prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomas Šib, član borda direktora „Leoni Grupe“ i direktor „Leoni“ divizije kablovskih sistema Martin Štutem, generalni direktor „Leoni Srbija“ Klemens Saks, kao i gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, u prisustvu predstavnika „Mercedesa“ i brojnih zvanica.

Zvaničnom obilasku radova prethodio je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih saradnika sa gradonačelnikom grada Kraljeva dr Predragom Terzićem i predstavnicima Kompanije „Leoni“ i Ambasade Republike Nemačke u Srbiji.   

 

   

 

Potom su domaćini današnje svečanosti sa gostima obišli radove. 

Generalni direktor „Leoni Srbija“ Klemens Saks, uz zahvalnost svima koji su doprineli da do današnje svečanosti dođe, istakao je da će „Leoni“ postati najveći poslodavac u industrijskom sektoru u Srbiji, imajući u vidu budući rast zajedno sa već postojećim kompanijama. 

„Još važnije - želimo da budemo najbolji poslodavac. To nije lak cilj, ali mi u timu „Leonija“ u Srbiji svakodnevno radimo na tome da budemo sve bolji, iz dana u dan. Dobri radni uslovi, praktična i teorijska uvodna obuka, najbolje radno okruženje, fer odnos i otvorena komunikacija su kvaliteti koji čine „Leoni“ interesantnim i atraktivnim poslodavcem“, isatakao je Klemens Saks, iznevši podatke da bi, do 2023. godine, „Leoni“ trebalo da zaposli 5.000 radnika, kojima je obećao najbolje uslove rada.

Prema njegovim rečima, Bord direktora se odlučio za Kraljevo zbog zemljišta koje ima na raspolaganju, raspoložive radne snage i dobre putne komunikacije. >>> opširnije