Одштампај Пошаљи
За ово смо живели и радили протеклих година

 

Свечаност поводом започетих радова на изградњи четврте своје фабрике у Србији, у граду Краљеву, немачка компанија „Леони“, глобални произвођач решења за пренос енергије и података у аутомобилској и другим индустријама, приредила је на градилишту будућег фабричког погона на Ратарском имању у нашем граду. Фабрика компаније Леони, која наставља да доприноси расту животног стандарда и смањењу стопе незапослености у подручјима где послује, биће прва фабрика саграђена у Краљеву у последњих тридесет година.

Церемонији обележавања почетка радова на изградњи фабрике у Краљеву присуствовали су председник Републике Србије Александар Вучић, амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Томас Шиб, члан борда директора „Леони Групе“ и директор „Леони“ дивизије кабловских система Мартин Штутем, генерални директор „Леони Србија“ Клеменс Сакс, као и градоначелник града Краљева др Предраг Терзић, у присуству представника „Мерцедеса“ и бројних званица.

Званичном обиласку радова претходио је састанак председника Србије Александра Вучића и његових сарадника са градоначелником града Краљева др Предрагом Терзићем и представницима Компаније „Леони“ и Амбасаде Републике Немачке у Србији.   

 

   

 

Потом су домаћини данашње свечаности са гостима обишли радове. 

Генерални директор „Леони Србија“ Клеменс Сакс, уз захвалност свима који су допринели да до данашње свечаности дође, истакао је да ће „Леони“ постати највећи послодавац у индустријском сектору у Србији, имајући у виду будући раст заједно са већ постојећим компанијама. 

„Још важније - желимо да будемо најбољи послодавац. То није лак циљ, али ми у тиму „Леонија“ у Србији свакодневно радимо на томе да будемо све бољи, из дана у дан. Добри радни услови, практична и теоријска уводна обука, најбоље радно окружење, фер однос и отворена комуникација су квалитети који чине „Леони“ интересантним и атрактивним послодавцем“, исатакао је Клеменс Сакс, изневши податке да би, до 2023. године, „Леони“ требало да запосли 5.000 радника, којима је обећао најбоље услове рада.

Према његовим речима, Борд директора се одлучио за Краљево због земљишта које има на располагању, расположиве радне снаге и добре путне комуникације. >>> опширније