Одштампај Пошаљи
Спортисти из Зелене Горе у Краљеву

Спортска делегација партнерског града Зелена Гора из Пољске, предвођена представницима града, гост је града Краљева од 28. априла до 3. маја 2014. године. Традиционално пријатељско спортско ривалство тимова Зелене Горе и Краљева овог пута наставља се посетом представника борилачких вештина. Делегацији, коју чини педесетак представника борилачких вештина (карате, аикидо, џудо), домаћини су и Џудо клуб „Машинац“ и Карате клуб „Реикон“, који су у септембру прошле године боравили у Зеленој Гори. Госте очекује разноврстан и интересантан програм. Уз свакодневне припреме, заједничке тренинге, али и турнирско такмичење са домаћинима, предвиђени су и обиласци Краљева и околине.

На данашњем пријему у Градској управи госте из Зелене Горе примили су заменик градоначелника града Краљева Милун Јовановић и помоћник градоначелника Радомир Јовановић.

Помоћник градоначелника изразио је наду да ће се овакве посете разних спортских делегација и убудуће организовати и у Краљеву и у Зеленој Гори. Он је, у име града Краљева, захвалио „Електросрбији“ Краљево и Угоститељско-туристичкој школи из Врњачке Бање, који су омогућили граду смештај учесника у својим објектима у Врњачкој Бањи, и то по знатно нижим ценама.

Према речима представника Савеза борилачких вештина и Федерације источњачких борилачких вештина Зелене Горе, од којих су неки већ трећи пут у нашем граду, заједнички тренинзи су одлична прилика за размену искустава и овакве вишедневне посете су од великог значаја и за домаћине и за госте.


 
 
 
 
 


За гледање фотографије у великој резолуцији кликните на слику