Одштампај Пошаљи
Поклони најбољим ученицима

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са АД „Политика“, као и претходних година, додељује збирке кованица „Знамените личности Србије“ ученицима генерације у свим основним и средњим школама Републике Србије. Данас су у Градској управи града Краљева, награде додељене ученицима из Краљева, Врњачке Бање и Рашке.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић jе поздравиo наше најбоље ученике, будућност, како је рекао, нашег града, државе, и уручиo им награде.

„Важно је подржати добре ђаке, ђаке генерације, основце и средњошколце који планирају да наставе школовање и својим знањем допринесу развоју нашег града и наше државе“, рекао је градоначелник града Краљева др Предраг Терзић приликом доделе збирки кованица „Знамените личности Србије“ ученицима генерације са територије Школске управе Краљево.

„Захваљујем компанији „Политика“, која је схватила да су млади наша будућност и да треба да помаже оне најбоље, по угледу на најбоље српске ђаке који су некад били заслужни за развој ове државе и за наш данашњи опстанак“, рекао је градоначелник.

Он је најавио нову одлуку која би требало да буде усвојена на наредном Градском већу у четвртак – одлука о стипендирању из буџета града Краљева најбољих студената града и најбољих студената додипломских односно мастер академских студија.

Ђацима генерације са територије Школске управе Краљево проглашени су 31 основац и 14 средњошколаца. Према речима начелника Школске управе Краљево Ненада Славковића, који је ученицима пожелео успех и у даљем школовању и да постану значајне личности у земљи Србији, ђаци генерације су бирани на основу успеха постигнутог током школовања и успеха на такмичењима.  .