Одштампај Пошаљи
Мостом у „нови живот“

Радове на изградњи моста на имању породице Марије Балабановић у Буковици, за које је град Краљево обезбедио средства, обишао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић, са члановима Градског већа Иваном Бунарџићем и Миланом Милошевићем.
            Решавање овог дугогодишњег проблема почело је након пријема који је градоначелник, са сарадницима, организовао за грађане Краљева. У помоћ је притекла и Месна заједница односно њен председник Небојша Стефановић.   
            Марија Балабановић каже да мост који су добили за њих представља „други, нови, живот".
            „Дат нам је други живот са овим мостом. Ми имамо тамо, са друге стране моста, пут. Ми тамо идемо код лекара, на пијацу, возимо све што произведемо преко тог моста. Док нисмо имали овај мост, мучили смо се. Муж и син су правили дрвени мост, па га однесе вода, и тако сваки пут", прича Марија, уз захвалност свима који су на било који начин помогли у решавању њиховог проблема.     
            Председник МЗ Буковица Небојша Стефановић каже да су у последње две године у селу урадили три моста, а да планирају да ураде и мост на путу Јосифљевићи-Буковица, где пољопривредни произвођачи обрађују око 30-40 хектара земљишта.
            Према речима члана Градског већа Ивана Бунарџића, од 2002. године мост није у функцији, а све ово време породица Балабановић се сналазила да дође до свог имања, од којег живи, како би га обрађивала. После више месеци, посао је приведен крају, треба још да буде постављена заштитна ограда.
            Буковичка река је бујична, а уз то корито није чишћено, тако да су поплаве сваки пут односиле мост. Међутим, каже Бунарџић, мост је подигнут на одређену висину и урађен квалитетно, тако да нема бојазни да ће се нешто слично сада догодити.
            У ове радове је уложено, из средстава за редовно одржавање Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта, око 1.200.000 динара.
            Градоначелник др Предраг Терзић истиче да, иако се са становишта буџета града ова инвестиција не сматра великом, она је изузетно значајна за становнике двадесет осам домаћинстава која се налазе са десне стране Буковичке реке.    
            „Како су петнаест година реку прелазили без моста и били одсечени од света сваки пут када је вода имала већи водостај, изграђени мост им много значи", сматра градоначелник.