Одштампај Пошаљи
Књиге за најбоље ђаке

Уочи дана у коме обележавамо успомену на живот и дело Светог Саве, патрона свих школа у Србији, када прослављамо празник посвећен првом српском архиепископу, принцу Растку Немањићу, потоњем Светом Сави, утемељивачу српске цркве, државе, културе, писмености, град Краљево је и ове године приредио свечаност за најбоље ученике.

У присуству директора, професора, наставника, родитеља, рођака и пријатеља, 36 најбољих ученика основних и средњих школа са територије града Краљева је добило књигу.

Уједно, књиге је добило и четворо ученика ОШ „Вук Караџић“, који су током прошле школске године освојили друго место на републичком такмичењу Математичког листа“, као и 12 ученика Гимназије, који су освојили награде на републичким такмичењима из Историје, Географије, Француског, Немачког, Латинског и Српског језика и језичке културе, Физике, Математике, као и на „Књижевној олимпијади“.

Познате наслове славних домаћих и страних аутора краљевачким ђацима су уручили председник Скупштине града Краљева Ненад Марковић и члан Градског већа града Краљева задужен за област образовања Александар Цветковић.

Председник Скупштине је ученицима пожелео да наставе своје школовање како су га и започели – са великим успехом.

„Овај град мисли о својој деци. Постоје и стипендије за најбоље студенте. Како растете, жеље вам расту, циљеви вам расту, а испуњење је могуће једино тим радом како сте започели. Свим колегама и свим ученицима честитам школску славу“, поручио је Марковић.

Градски већник је подсетио на то да, захваљујући Светом Сави, знамо ко смо, како се зовемо и коме припадамо, и да нас трагови Савине продуховљености, просвећености и посвећености обавезују да га славимо, а његовој духовној деци да одамо признање.

За здраво друштво су нам потребни млади, наоружани знањем, и такве данас желимо да наградимо. Награде су потврда да труд никада није узалудан и да само рад доноси резултате. Оне показују и будућим генерацијама како треба учити, радити, стварати. Надам се да ће вам ова признања служити као подршка на путу до циља. Желим да нас ваши успеси и у будућности учине поносним и радосним. Искрено се надам да ћете своје снове моћи да остварите у својој земљи и у свом граду, уз најважнију лекцију коју вам задајемо, а то је да останете часни људи“, обратио се најбољима Цветковић.

Свечаност су, химном Светом Сави, отвориле Миљана Пантовић и Ивана Драгањац, ученице основне Музичке школе „Стеван Мокрањац“. У програму су учествовали и Александар Илијовски и Реља Јаковљевић, ученици основне Музичке школе „Стеван Мокрањац“, одсвиравши на гитари и виолини нумеру Финија Хенрикеса „Валц грациозо“, као и камерни оркестар традиционалних инструмената средње Музичке школе „Стеван Мокрањац“, у класи професора Борисава Миљковића, са пемом „Невено, мори, Невено“.

   СПИСАК НАГРАЂЕНИХ ЂАКА