Одштампај Пошаљи
Градоначелник обишао прворођене бебе у породилишту

Градоначелника града Краљева и представнике Црвеног крста Краљево, који традиционално одмах по Новој години посећују краљевачко породилиште, овог 2. јануара, дочекали су Димитрије, Павле и Давид – три прворођене бебе у 2015. години. Њиховим мамама – Јовани Васиљевић из Адрана, Драгани Станић и Нели Жарчанин из Краљева, градоначелник Томислав Илић уручио је по букет цвећа и ваучер на 15.000 динара, који могу искористити у „Апотеци Краљево“ за производе из беби програма.

„Ми, као локална самоуправа, водимо бригу о породиљама. За овај буџет смо издвојили 55 милиона за накнаду незапосленим породиљама. Надам се да ћемо наредне године тај износ и повећати, ако наталитет буде већи, што је превасходно циљ свима нама“, рекао је градоначелник града Краљева Томислав Илић.

        Директор Опште болнице мр сци мед. др Зоран Мрвић, са сарадницима, угостио је представнике града и Црвеног крста овим лепим поводом.        

„У 2013. години било је 1.274 порођаја, а у 2014. години 1.341, што је око четири одсто више. Надам се да ћемо овај тренд да наставимо, да ове године буде и повећање наталитета, будући да Краљево спада у старије градове и да је просечна старост око 44 године. Захваљујем градоначелнику и представницима Црвеног крста на лепим поклонима“, изјавио је директор Мрвић.

Више од двадесет година Црвени крст Краљево годину започиње једном од својих најлепших акција – Пакет за прворођену бебу. Према речима Радмиле Добрић, секретара ЦК Краљево, мамама и бебама су даровали беби опрему која је потребна у првим тренуцима. Мамама су честитали принову и пожелели им овакав догађај бар три пута у животу.