Одштампај Пошаљи
Фондација „Петар Богавац – Анђелко Савић“

У Свечаној сали Градске управе града Краљева одржана је свечана додела једнократне новчане помоћи најбољим ученицима града Краљева коју додељује Управни одбор Фондације Петар Богавац- Анђелко Савић.          
Петар Богавац и Анђелко Савић, угледни трговци са почетка двадесетог века, завештали су сву своју имовину и велико богатство омладини Краљева.

Одлуком, тада, Скупштине општине Краљево, 23. децембра 1997. године, основана је Фондација „Петар Богавац – Анђелко Савић“. Средствима Фондације и Скупштине града Краљева, помаже  најбољим ученицима средњих школа из области образовања, као и онима са најбољим резултатима из области културе, уметности, науке, здравства, спорта.

Ову помоћ је до сада примило више од хиљаду најбољих ученика средњих школа из Краљева. Фондацијом управља Управни одбор од седам чланова, које је именовала Скупштина града Краљева.      
Присутнима се обратио господин Томислава Илић, градоначелник града Краљева.

         „Поштовани чланови Фондације Петар Богавац- Анђелко Савић, драги добитници, поштовани суграђани.
П
оштујемо доброчинство које су нам оставили у наследство Петар Богавац- Анђелко Савић и ми као локална самоуправа зато на све начине гледамо да помогнемо онима који су показали најбоље резултате у овој години, деци која су наша будућност и која ће нас једног дана наследити.

Ја бих хтео да им се свима захвалим
, да им пожелим срећу у новој наступајућој години, да наставе даље само тако, а ми ћемо се свакако потрудити да им касније обезбедимо оно што је за њих свакако најбитније а то је радно место. Захваљујем Вам се и још једном честитам“.

У уметничком делу програма у
ченици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Краљева извели су краћи музички програм.

Добитницима и присутнима се обратила  Зорица Симић, заменица председника Управног одбора Фондације
Петар Богавац- Анђелко Савић“.

 
          „Поздрављам све присутне у сали, како ђаке тако и драге госте. Као и пре
тходне године тако и ове Фондација Петар Богавац- Анђелко Савић додељује једнократну новчану помоћ у износу од 15.ооо динара. Чланови Управног одбора су се сложили да сва деца која испуњавају услове конкурса добију тај износ. То значи да је њих 124. који су добри ђаци и лошијег материјалног стања и 18. који су таленти из области спорта добило ту помоћ.
У име награђених захвалила се Невена Костовић, ученица четвртог разреда Медицинске школе у Краљеву.

         „Сваки човек има своје време, време успона када заблиста, када је у свом зениту.  И ово је наше време. Ипак овог пута ни ми не
бисмо успели да заблистамо да није било Вас, вашег разумевања за наш труд, рад, околности и поштовања истог.

          У народу има много талентованих људи који никада не
доживе оно што ми данас доживљавамо и зато у име свих добитника једно велико хвала Фондацији Петар Богавац- Анђелко Савић, посвећеној награђивању труда, упорности,истрајности и успеха краљевачких ученика. Такође бих овом приликом желела да се захвалим у име свих професора и директора школа, и наравно хвала нашој најбољој општини Краљево“.

            Раније данас су чланови Управног одбора Фондације “Петар Богавац – Анђелко Савић“ на Градском гробљу положили су венце на гробове добротвора и задужбинара и присуствовали парастосу.