Одштампај Пошаљи
Дејвис куп меч у Краљеву

Уговор о организацији Дејвис куп меча у Краљеву потписали су 19.јануара у нашем граду градоначелник Краљева Томислав Илић и Милан Вучковић, потпредседник Тениског савеза Србије. Уговором су непосредно дефинисане обавезе око тога ко је за шта задужен у самој организацији меча.

„Краљево је град који је толико желео овај меч да сам убеђен и сигуран да је организација меча дошла у праве руке. Краљево је због те превелике жеље и заслужило да се то овде деси. То што смо добили Хрвате као противнике значајније је него да смо добили било ког другог. Краљево је од 1. до 9. марта домаћин двема репрезентацијама светским шампионима. То је на неки начин рат дивова. Желим успеха и среће нашим тенисерима, али и Краљеву много среће и успеха и воље да се ово организује како треба, пре свега што је ово први значајнији догађај у новоотвореној хали. Надам се да ћемо и резултатима и организацијом доказати да је ово право место за овакве догађаје и убудуће“, рекао је потпредседник ТСС.        

Градоначелник Краљева Томислав Илић је захвалио ТСС у подршци на добијању организације меча. Иако се за меч Србија-Хрватска може рећи да је високог ризика, градоначелник сматра да није, јер ће организација бити изузетна. 

„Надам се да ће меч протећи у фер навијању и победи репрезентације Србије. У Међународној тениској федерацији су били максимално задовољни што се тиче безбедносних услова, а град ће све ресурсе које поседује ставити у службу Дејвис куп меча. Пре одржавања меча у хали, биће одржана једна манифестација, вероватно почетком фебруара“.

Селектор Дејвис куп репрезентације Богдан Обрадовић сматра да су град Краљево, Тениски савез Србије и Међународна тениска федерација магични троугао за организацију. Како каже, играчи су реаговали позитивно на Краљево и на то да се шири спорт у целој земљи, а и Новак Ђоковић је потврдио учешће на Дејвис купу.

„Убеђен сам да ће све ићи по плану. Ви сте један велики град који апсолутно заслужује много оваквих догађаја и нама ће бити драго да овај меч повуче да добијете још више организација таквих мечева“, рекао је Обрадовић.

У Краљеву је боравила и селектор женске Фед куп репрезентације Татјана Јечменица, која је најпре обишла халу, након чега је изјавила да ће се заложити да Краљево буде домаћин и једног таквог меча

Начелник РУО сматра да ће Краљево бити у центру интересовања, али и Врњачка Бања.

„Покушаћемо да искористимо Дејвис куп као добар основ да причамо и о привреди. Обећали су нам да ће тих дана доћи много људи који се баве привредом. Покушаћемо да покажемо све што Краљево и Рашки округ имају – туристичке капацитете, шта све привреда може да пружи“, рекао је начелник РУО.

За време одржавања Дејвис куп меча, најављено је и да ће на градском тргу бити постављени видео бимови како би што већи број грађана Краљева пратио мечеве.