Одштампај Пошаљи
30.05.2014. Матурски плес

Уз вршњаке у 14 градова у Србији, 30. маја, 1.120 краљевачких матураната из свих средњих школа заплесало је на Тргу српских ратника плес четворки тачно у 12.00 часова. Након плеса уз оперету „Слепи миш“ Јохана Штрауса Млађег, млади Краљевчани су, традиционално, заиграли „Моравац“, а затим уживали уз рок музику.

Градоначелник града Краљева Драган Јовановић поздравио је краљевачке свршене средњошколце и пожелео им да са осмехом наставе да плешу кроз цео живот, а град ће их спремно чекати.

„Наставићемо да стварамо услове за живот такве да ћете се радо враћати и да ћемо бити савезници у борби за наше Краљево. И ви и генерације после вас. Ваша младост и знање, наше искуство и умеће, укрштени, могу само да нам свима користе. Ваше је да пуног и чистог срца дате све од себе, сигурно ћете добити још више заузврат. Следите своје жеље, не спутавајте своје таленте, поштујте своје изборе. Будите најбољи што можете. И не престајте да се трудите. Нека вам циљ буде да најпре надмашите себе. Улажите у себе. То је инвестиција која увек има добру бербу. Не дозволите својим младим годинама да вас одвуку на „лакшу“ страну. Нису материјалне вредности те које човека чине ни човеком ни богатом особом. Учите, усавршавајте се, натоварите се знањем, нико вам то одузети не може. Ако се над вас надвију црни облаци, не чекајте да прође олуја, учите плес на киши! А, кажу, плесати можете на сваком месту. Чак и у властитом срцу“, поручио је краљевачким матурантима градоначелник Јовановић.

Председник Организационог одбора манифестације, народни посланик Радослав Јовић, честитао је младима Краљева који су у тешким данима велике трагедије која је задесила Србију положили најважнији испит - показали да воле свој град, своју земљу, да су велики и добри људи.

„Ви ћете, децо, кренути за својим сновима, борићете се, учићете, ствараћете нова знања и нове вредности у овом друштву. Али, никада немојте заборавити ко сте и одакле сте. Памтите свој град, своју државу. Бићете на многим тачкама овог света, али немојте заборавити да сте потомци и Саве Немањића, и Душана Силног, и Лазара Хребељановића, и Ива Андрића, Николе Тесле, Михајла Пупина и осталих наших великана“, поручио је посланик Јовић и завршио обраћање речима патријарха Павла „Најважније је да будемо људи. Будите људи и нека вас Бог чува и да вам сваку срећу“.